Σύμφωνα με δημοσκόπηση, που έφερε στο φως ο ΡΙΚ ο Ν. Αναστασιάδης είναι φαβορί για τη νίκη στις προεδρικές εκλογές
Προβάδισμα με σημαντική διαφορά στον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη, δείχνει η πρώτη μεγάλη παγκύπρια δημοσκόπηση κάλπης του ΡΙΚ για τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην οποία πήραν μέρος 1203 άτομα, στην πρόθεση ψήφου ο Νίκος Αναστασιάδης εξασφαλίζει ποσοστό 36,9%, ο Σταύρος Μαλάς 23,8% και ο Γιώργος Λιλλήκας 17%.
Σαφές προβάδισμα δίνει η δημοσκόπηση στον Νίκο Αναστασιάδη και στα σενάρια του δεύτερου γύρου, καθώς εξασφαλίζει 42,6% στο σενάριο με αντίπαλο τον Σταύρο Μαλά (28,9%), ενώ στο σενάριο με αντίπαλο τον Γιώργο Λιλλήκα, ο Νίκος Αναστασιάδης εξασφαλίζει 38,8%, έναντι 28% του Γ. Λιλλήκα.
Στο σενάριο, όπου στον δεύτερο γύρο αντίπαλοι είναι οι Σταύρος Μαλάς και Γιώργος Λιλλήκας, ο δεύτερος υπερισχύει με ποσοστό 32,2%, έναντι 28% του κ. Μαλά. Στην παράσταση νίκης, το 67% των ερωτηθέντων θεωρούν βέβαιο νικητή τον Νίκο Αναστασιάδη, ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσουν οι ίδιοι.
Ενδιαφέρον στοιχείο, που καταγράφει η δημοσκόπηση είναι το υψηλό ποσοστό των ερωτηθέντων, που δηλώνουν ότι δεν τους ενδιαφέρουν καθόλου οι εκλογές (32%).
Αναφορικά με την οικονομία, το 51% θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση της Κύπρου, σε σχέση με έναν χρόνο πριν, είναι χειρότερη. Το 31% δηλώνει ότι αντιμετωπίζει μεγάλη δυσκολία με το σημερινό του εισόδημα, το 39% αντιμετωπίζει δυσκολία, το 25% τα καταφέρνει και μόνο το 5% απάντησε ότι ζει άνετα.
Τέλος, για το Κυπριακό, το 90% δηλώνει πως η λύση δεν είναι κοντά, το 5% ότι είναι κοντά, ενώ ένα το 5% απάντησε ότι δεν γνωρίζει.