Να κάμψουν τις αντιστάσεις των κατοίκων της περιοχής Νέας Ευκαρπίας, ώστε να συναινέσουν και να κατασκευαστεί ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην περιοχή κοντά στο εργοστάσιο του Τιτάνα, θέλουν οι δήμαρχοι της περιοχής. >>>
Αναλαμβάνουν, έτσι, πρωτοβουλία για την απεμπλοκή των διαδικασιών και την άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Ευκαρπίας αναλαμβάνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.  

H πρωτοβουλία αναλαμβάνεται σε συνεργασία με όλους τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και τον Σύνδεσμο ΟΤΑ Θεσσαλονίκης.
Όπως δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και Δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης, στόχος της πρωτοβουλίας, που αποφασίστηκε από κοινού σε ευρεία σύσκεψη πριν από λίγες ημέρες στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, είναι να καταδειχθεί σε όλους πως το έργο είναι άκρως απαραίτητο για όλους τους Δήμους και θα συμβάλει σημαντικά τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. 
Πάντα σύμφωνα με τον κ. Δανιηλίδη, πρέπει να αποδειχθεί από όλα τα επιστημονικά δεδομένα και την τεχνολογική εμπειρία ότι οι αντιδράσεις μερίδας κατοίκων και φορέων της περιοχής είναι αδικαιολόγητες και παντελώς αβάσιμες. 
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής η ΠΕΔΚΜ διοργανώνει Συνέντευξη Τύπου την οποία θα δώσουν οι εκπρόσωποι της ΠΕΔΚΜ, το Προεδρείο του ΔΣ του Συνδέσμου ΟΤΑ Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης. Ολιγόλεπτες εισηγήσεις θα κάνουν Δήμαρχοι αλλά και εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΣΟΤΑ. Η Συνέντευξη Τύπου θα δοθεί την ερχόμενη Τρίτη 16 Οκτωβρίου, στις 12.30 μ.μ. στα γραφεία της ΠΕΔΚΜ (26ης Οκτωβρίου 43, Εμπορικό Κέντρο Limani Canter, Γραφείο 510).