Η δημοκρατική παράταξη χρειάζεται έναν ηγέτη, έναν Περικλή, δήλωσε ο Θόδωρος Πάγκαλος βάλλοντας εναντίον του Ευ. Βενιζέλου
Την ανάγκη η δημοκρατική παράταξη να βρει ένα νέο ηγέτη, ένα νέο Περικλή τόνισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
Μιλώντας στην εκπομπή «Στα Άκρα», ο κ. Πάγκαλος άφησε σαφείς αιχμές για τον Ευάγγελο Βενιζέλο ενώ υποστήριξε πως η ΝΔ «έχει ηγέτη, είναι πρωθυπουργός της χώρας».
«Η δημοκρατική παράταξη δεν εκφράζεται από το σημερινό ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να εκφραστεί μέσα από το ΠΑΣΟΚ, δεν ξέρω ποιο θα είναι το μέλλον. Μπορεί να εκφραστεί και από άλλα πράγματα» και επέμεινε ότι χρειάζεται ένα νέο ηγέτη λέγοντας πως «η δημοκρατική παράταξη έχει ανάγκη από ένα Περικλή. Εγώ είμαι πολύ μεγάλος για να γίνω Περικλής» . 
Σχετικά με το μέλλον του ΠΑΣΟΚ ο πρώην βουλευτής και υπουργός ήταν αποκαλυπτικός: «Δεν με ενδιαφέρει το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, διότι οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι καθοριστικές για το μέλλον της χώρας». 
Μάλιστα ο κ. Πάγκαλος έκανε λόγο για «θανάσιμο κίνδυνο» από την μεγάλη αύξηση των αντικοινοβουλευτικών δυνάμεων οι οποίες φτάνουν να αριθμούν το 40% των βουλευτών.
Τέλος τάχθηκε κατά των απολύσεων στο δημόσιο καθώς, όπως ανέφερε, θα δημιουργήσουν κοινωνικό πρόβλημα, λέγοντας ότι μπορούν να απολυθούν εκείνοι που βρίσκονται σε «ευκαιριακές θέσεις με πελατειακές σχέσεις».