Τρεις διαφορετικές πορείες και συγκεντρώσεις αναμένεται να γίνουν, σε λίγο, στη Θεσσαλονίκη. Μαθητές, γιατροί κι ένστολοι, βγαίνουν στους δρόμους. Νωρίτερα διαμαρτυρήθηκαν οι συνταξιούχοι... >>>

Για τις 11.00, γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία έχουν προγραμματίσει να συγκεντρωθούν στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους στην περιφερειακή διεύθυνση Υγείας για να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές στους μισθούς τους, αλλά και τη δραματική περικοπή των κονδυλίων που προορίζονται για τη δημόσια δωρεάν υγεία.

Νωρίτερα (στις 10.30) θα έβγαιναν στους δρόμους οι μαθητές της Θεσσαλονίκης. Είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση (στις 10.30) στην Καμάρα, η οποία δεν έχει αρχίσει ακόμη. Θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Να σημειωθεί ότι στη Θεσσαλονίκη τελούν υπό κατάληψη πάνω από 60 γυμνάσια και λύκεια.
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι ένστολοι. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, οι Ενώσεις Αστυνομικών, Πυροσβεστών και Λιμενικών Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας καλούν σε ένστολη συγκέντρωση - κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης στις 11.30.
Οι ένστολοι τονίζουν πως δεν αντέχουν άλλες περικοπές και ζητούν από την κυβέρνηση "να σταματήσει να προωθεί αντιλαϊκά μέτρα".
Νωρίτερα στους δρόμους είχαν βγει οι συνταξιούχοι, κατά των περικοπών των συντάξεων. Είχαν συγκεντρωθεί (στις 9) έξω από τα γραφεία του ΙΚΑ στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους.