Τα μισά από τα παιδιά που παρακολουθούσαν μαθήματα στα διαπολιτισμικά σχολεία της Θεσσαλονίκης,   εγκατέλειψαν την εκπαίδευσή τους, εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους. >>>
Αυτό αποκάλυψε, στη ραδιοεφημερίδα του δημοτικού ραδιοφώνου και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Ασπροπούλη, ο Θανάσης Αγαπητός, μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Δασκάλων Ανατολικής  Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε, παρόμοια είναι η κατάσταση και στα υπόλοιπα σχολεία, όμως στα διαπολιτισμικά ο αριθμός των παιδιών που εγκαταλείπουν είναι ακόμη περισσότερος. Υπογράμμισε ότι ο μαθητικός πληθυσμός μειώνεται συνεχώς και ο στόχος –διακήρυξη  «κανένα παιδί μακριά από το σχολείο, ως το 2015», ακυρώνεται με τους πιο δραματικούς τρόπους. 
Παγκόσμια ημέρα των εκπαιδευτικών σήμερα και οι δάσκαλοι και καθηγητές βιώνουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες, εξαιτίας των «βάρβαρων» -όπως τα χαρακτηρίζουν- «μέτρων». «Τα μέτρα αυτά έχουν, ήδη, χρεοκοπήσει τους Έλληνες», υποστήριξε ο κ. Αγαπητός. Χαρακτήρισε «θλιβερό» το φαινόμενο των συσσιτίων κι υπογράμμισε ότι ο αριθμός των εκπαιδευτικών που διορίστηκαν εφέτος στην ανατολική Θεσσαλονίκη, ήταν ελάχιστος: Μόλις πέντε, μπροστά σε εκατοντάδες που συνταξιοδοτήθηκαν.