Αυτό δήλωσε στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης που κλήθηκε να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τις λίστες ονομάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Αναλυτικά ο κ. Καπελέρης είπε: «Κανένα πολιτικό πρόσωπο ή γνωστός οικονομικός παράγων δεν υπήρχε στη λίστα που μου έδωσε, ατύπως και εμπιστευτικώς, ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου με δέκα ονόματα, τέλος 2010 με αρχές 2011. Δεν έκανα έλεγχο της λίστας, αλλά έρευνα στο προφίλ τους. Τα αποτελέσματα τα παρέδωσα πίσω στον υπουργό».

«Να ξεκαθαρίσουμε ότι καμία "λίστα Λαγκάρντ" δεν έχει παραδοθεί στον Καπελέρη. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόσωπο που να λέει παρέδωσα στον Καπελέρη λίστα. Μου παραδόθηκαν δέκα ονόματα από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για να διερευνήσω το προφίλ τους. Ποια είναι αυτά τα πρόσωπα που έχουν καταθέσεις στην Ελβετία. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτού του μικρού αριθμού προσώπων, που εμπιστευτικώς και ατύπως μου παραδόθηκαν από τον κ. Παπακωνσταντίνου, παραδόθηκαν πίσω στον υπουργό», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καπελέρης και πρόσθεσε: «Κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν ήταν, αλλά και κανένας οικονομικός παράγων που είναι στα πράγματα τα τελευταία 20 χρόνια, δεν υπήρχε στη λίστα. Τώρα για τα περαιτέρω δεν ξέρω. Από ό,τι θυμάμαι, από τα δέκα άτομα που επελέγησαν, πιστεύω επειδή είχαν υψηλά ποσά σε καταθέσεις, δεν αφορούσαν στην τελευταία 10ετία, αλλά πριν από αυτήν» συμπλήρωσε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις των βουλευτών σχετικά με τη λίστα και τον έλεγχο που έγινε και αν έγινε, ο κ. Καπελέρης επέμεινε ότι μόνο το οικονομικό προφίλ τους ερεύνησε.

«Εγώ κοίταξα το προφίλ τους και τα αποτελέσματα τα έδωσα στον υπουργό. Ελικρινά δεν θυμάμαι αν ήταν περί τα τέλη 2010 ή αρχές 2011. Ο κ. Παπακωνσταντίνου με κάλεσε και ατύπως μου έδωσε τα ονόματα σε ένα χαρτί. Δέκα θυμάμαι ότι ήταν. Ατύπως μου παραδόθηκαν, ατύπως επεστράφησαν. Δεν πήρα εντολή να τα ελέγξω. Το προφίλ τους ερεύνησα. Δεν μου δόθηκαν για να τα ελέγξω. Δεν έκανα έλεγχο. Εγώ έρευνα έκανα για το προφίλ τους. Δεν την παρέδωσα σε υπαλλήλους. Εγώ είχα τη δυνατότητα να μπω στο σύστημα και να δω ποιο είναι το οικονομικό προφίλ, τι ποσά δηλώνει στην εφορία», ανέφερε χαρακτηριστικά.