Αισιόδοξη η Γερμανίδα Καγκελάριος για την επιτυχία των μεταρρυθμίσεων σε Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ελλάδα και Ισπανία
«Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, παρότι επώδυνες, αρχίζουν να φέρνουν αποτελέσματα σε κάποιες χώρες, π.χ. στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία, αλλά και στην Ελλάδα και την Ισπανία», σημείωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ, στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό της μήνυμα podcast) που μεταδόθηκε σήμερα.
«Η Ευρωζώνη θα συνεχίσει να προωθεί τη δημοσιονομική σταθερότητα σε συνδυασμό με την ανάπτυξη», τόνισε η κ. Μέρκελ και αναφέρθηκε ειδικά στην Ιρλανδία, η οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τρόικας, θα επιστρέψει σύντομα στις αγορές.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος μίλησε αναλυτικά για την ετήσια συνάντησή της με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων διεθνών οργανισμών (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παγκόσμια Τράπεζα, ΟΟΣΑ, Παγκόσμια Οργάνωση Εμπορίου, Διεθνής Οργανισμός Εργασίας), η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο την Τρίτη, αναδεικνύοντας την ανάγκη, «στο νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον», ο ρόλος των διεθνών οργανισμών να ενισχυθεί. Τόνισε δε, ότι κεντρικό θέμα της συνάντησης θα είναι η μεγαλύτερη ρύθμιση των διεθνών αγορών, επί της οποίας, αν και έχει σημειωθεί, όπως είπε, ήδη πρόοδος, πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά, στην κατεύθυνση της ευρύτερης δυνατής εφαρμογής της.