Τα βυτιοφόρα τους παρέταξαν έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία, βενζινοπώλες της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. >>>

«Δεν πρέπει να αυξηθεί ο ειδικός φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, ή αν αυξηθεί να επιστραφεί η αύξηση στους καταναλωτές, που είναι μετρήσιμη και αποδεδειγμένη η κατανάλωση τους, π.χ. σε μια πολυκατοικία, σε ένα σπίτι. 'Αλλωστε, η πτώσης της ζήτησης του καυσίμου θα φέρει τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα για την κυβέρνηση αποτελέσματα» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της ένωσης βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης «Μ. Αλέξανδρος» Θέμης Κιουρτζής. 



Όπως καταγγέλλουν οι βενζινοπώλες, οι παραγγελίες έχουν μειωθεί, καθώς πολλοί καταναλωτές έχουν στραφεί σε άλλα φθηνότερα καύσιμα, με αποτέλεσμα να έχουν σημαντική μείωση στους τζίρους και στα κέρδη τους. Οι βενζινοπώλες υποδεικνύουν να αξιοποιηθούν τα δεδομένα του συστήματος «Ήφαιστος» για να γίνονται εύκολα διασταυρώσεις, ώστε να μην υπάρχει υποψία παρατυπίας για το πετρέλαιο θέρμανσης και τα υγρά καύσιμα και να παταχθεί η λαθρεμπορία τους.