Θύμα απάτης έπεσε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Όπως αναφέρει η Real News, "αετονύχηδες" έβαλαν στο μάτι δύο οικόπεδα μεγάλης αξίας που. έχει κληρονομήσει ο κ. Παπαδήμος από τον πατέρα του στην Αιξωνή Γλυφάδας. >>>


Ο επικεφαλής της συμμορίας, ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές, φέρεται επίσης σύμφωνα με το δημοσίευμα να εμφανιζόταν σαν "βαφτιστήρι" του πρώην πρωθυπουργού και στο όνομά του να πήγαν να πουλήσουν τα δύο οικόπεδα 409 και 403 τετραγωνικών μέτρων, έναντι 700.000 ευρώ, στη θέση Κάτω Πυρνάρι. Στην ίδια περιοχή έχει αποκαλυφθεί η δράση και άλλης εγκληματικής ομάδας, η οποία οικειοποιήθηκε εκτάσεις με πλαστούς τίτλους ιδιοκτησίας.

Στην περίπτωση των ακινήτων του Λουκά Παπαδήμου, το υποτιθέμενο "βαφτιστήρι" συστηνόταν ως Οδυσσέας Κοκκινάκης και κατάφερε να πείσει κατασκευαστή στου Ζωγράφου να του παραδώσει επιταγή 550.000 ευρώ στις 6 Σεπτεμβρίου. Ο κατασκευαστής όμως, επειδή είχε εξαπατηθεί σε αγορά άλλου οικοπέδου από τον Απρίλιο, κάλεσε και άνδρες της Ασφάλειας μαζί του, στους οποίους μάλιστα αντιστάθηκε όταν προσπάθησαν να τον συλλάβουν και άρχισε να τους χτυπά στα χέρια και στα πόδια.

Σε άλλες περιπτώσεις το "βαφτιστήρι" εμφάνιζε άλλον συνεργό του σαν συγγενή του Παπαδήμου επειδή ήταν… πιο εμφανίσιμος από τον ίδιο, ο οποίος είναι υπέρβαρος!

Τα άτομα που κατηγορούνται για τη σύσταση συμμορίας φέρονται επίσης να πουλούσαν κατά συνήθεια ξένα οικόπεδα μεγάλης αξίας, τα οποία εντόπιζαν σε Βούλα, Βάρη και Γλυφάδα.

Η υπόθεση πάντως παίρνει διαστάσεις θρίλερ επειδή συνεργός της συμμορίας φέρεται να αυτοκτόνησε στις 30/4/2012 σπίτι του δι΄απαγχονισμού. Ένα άλλο μέλος της, ηλικίας 79 ετών, φέρεται επίσης να υπέκυψε από οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια στο Λαϊκό Νοσοκομείο, την 1η Ιουνίου 2010.

Από το thestival.gr