Θετικές επιπτώσεις θα έχει για την εθνική οικονομία η αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων. Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή. >>>

Το κείμενο δόθηκε προς απάντηση ερώτησης των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννη Δημαρά και Γαβριήλ Αβραμίδη, με αφορμή την ιδιωτικοποίηση του κρατικού αερολιμένα Θεσσαλονίκης.
Στην απάντησή του ο κ. Στουρνάρας σημειώνει ότι «τα περιφερειακά αεροδρόμια θα παραμείνουν περιουσία του ελληνικού δημοσίου», καθώς στο πρόγραμμα που υλοποιεί το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου περιλαμβάνεται μόνο η αξιοποίηση των αεροδρομίων μέσω παραχώρησης της δραστηριότητας λειτουργίας, συντήρησης, οργάνωσης και εν γένει εκμετάλλευσης των αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων και του αεροδρομίου «Μακεδονία», για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι «αυτού του είδους η αξιοποίηση δεν συνιστά εκποίηση δημόσιας περιουσίας, καθώς η ιδιοκτησία των περιφερειακών αεροδρομίων θα παραμείνει στο Ελληνικό Δημόσιο», και τονίζει ότι η παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων θα αναβαθμίσει ουσιαστικά την ποιότητα των υποδομών των αεροδρομίων, καθώς και το επίπεδο εξυπηρέτησης των χρηστών τους.