Armagedon_beerΜια Σκωτσέζικη ζυθοποιία, έχει ως στόχο μια θέση στο βιβλίο Guinness World Records, μετά την παραγωγή της πιο δυνατής μπύρας στον κόσμο. >>>

Η μπύρα Armageddon της Brewmeister, έχει ένα απίστευτο 65% ABV.

Η ζυθοποιία, η οποία άρχισε την παραγωγή νωρίτερα φέτος με μία τοπική pale ale, βρίσκεται περίπου 25 μίλια έξω από Αμπερντίν, στο κτήμα του Κινκαρντάιν Κάστρο.

Ο John MacKenzie, ο οποίος διευθύνει το ζυθοποιείο με τον Lewis Shand, δήλωσε: «Η μπύρα είναι παχύρρευστη, λόγω της ειδικής μεθόδου ζύμωσης με πάγωμα που χρησιμοποιούμε για να παράγουμε μια τόσο υψηλή αλκοολούχα μπύρα.»

Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει την ψύξη της μπύρας στους μηδέν βαθμούς κατά την διάρκεια της διαδικασία ζύμωσης? Καθώς το νερό παγώνει η αλκοόλη δεν παγώνει και στη συνέχεια ο πάγος που σχηματίζεται απομακρύνεται, αφήνοντας μια πολύ ισχυρή μπύρα.

Ο Shand δήλωσε: «Η φράση» σου δίνει μια γροθιά »δεν την εκφράζει αρκετά. «Δίνει μια υπερηχητική φορτισμένη έκρηξη και μεταφέρει το δοκιμαστή» είναι ίσως πιο κατάλληλη. Είναι πραγματικά μια ισχυρή μπύρα. »

Η μπύρα θα εμφανιστεί στο Inverness Beer Festival στις 3 Νοεμβρίου, όπου θα πωλείται για δοκιμή € 5 ανά 35ml. Οι ζυθοποιοί συνιστούν κατανάλωση σε μικρές ποσότητες, μάλλον σαν κονιάκ.

Ο Shand πρόσθεσε: «Πολλοί άνθρωποι πίνουν σφηνάκια αποστάγματος με μπύρα, αλλά τώρα μπορούν να έχουν την μπύρα μας κανονικά αντ “αυτού.»

Η Armageddon είναι η τελευταία μπύρα σε μια μακρόχρονη μάχη για να πάρει τον τίτλο της πιο δυνατής μπύρας στον κόσμο. Πριν από τρία χρόνια η BrewDog ξεκίνησε τη μάχη με την Tactical Nuclear Penguin, η οποία ήταν μια 32% abv μπύρα.

Αυτό άρχισε μια tit-for-tat ανταλλαγή με τη γερμανική ζυθοποιία, Schorschbräu , και αυτές οι δύο ζυθοποιίες δημιούργησαν μια σειρά από μπύρες, η καθεμία με ισχυρότερο abv από την προηγούμενη.

Στη συνέχεια, το 2010, ολλανδική ζυθοποιία Koelschip, έβγαλε την μπύρα «Start the Future», η οποία είχε ένα 60% ABV. Αυτή έμεινε ως η ισχυρότερη μπύρα μέχρι την ώρα που τα αγόρια από την Aberdeen ήρθαν με τον Αρμαγεδώνα.


από το http://www.krasiagr.com