parelasi_20121028_07Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας διεξήχθη, σήμερα, η στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης. Χαρακτηριστικό είναι ότι, απέναντι από την εξέδρα των επισήμων και σε μήκος 500 μέτρων, είχαν αναπτυχθεί, εφ ενός ζυγού, στρατιώτες! >>>

 

Σε αυτό το πλαίσιο, κατά τη διάρκεια της παρέλασης, δε σημειώθηκαν τα περσινά επεισόδια, καθώς κανείς δεν μπορούσε να πλησιάσει την εξέδρα των επισήμων και το σημείο από όπου περνούσαν τα μαθητικά και στρατιωτικά πεζοπόρα τμήματα, καθώς και οι ουλαμοί των συλλόγων πολιτών και εθελοντών.

Την παρέλαση άνοιξαν οι ανάπηροι πολέμου κι ακολούθησαν σωματεία, πρόσκοποι, δυο τμήματα μαθητών λυκείου, εθελοντικές οργανώσεις, σύλλογοι εφέδρων, ουλαμοί της Σχολής Ευελπίδων, της ΣΜΑ, της ΣΜΥ, της Σχολής Αεροπορίας, της σχολής Ναυτικών Δοκίμων, της Αστυνομίας, του πεζικού, καθώς και διμοιρίες επίλεκτων μονάδων του στρατού, όπως οι ΛΟΚ, οι ΟΥΚ, οι ειδικές μονάδες που βρέθηκαν στις συρράξεις στα Βαλκάνια και στο Αφγανιστάν και του συλλόγου ιστορικών στρατιωτικών οχημάτων.

Δείτε το άλμπουμ με τις φωτογραφίες της παρέλασης της Θεσσαλονίκης: