Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, η καθυστέρηση των συζητήσεων με την τρόικα, η οποία είναι προφανώς σκόπιμη από τη δική της πλευρά, δεν ωφελεί ούτε την Ελλάδα ούτε την Ευρωζώνη.

«Στηρίζουμε την κυβέρνηση, θέλουμε να υπάρχει ενιαία εθνική γραμμή, αλλά θέλουμε να αποδώσει.», ανέφερε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ τόνισε ότι «το πακέτο πρέπει να είναι πραγματικά το τελευταίο, να είναι εσωτερικά δίκαιο», καθώς και ότι τα μέτρα είναι βαριά αλλά πρέπει στο εσωτερικό να μην είναι οριζόντια.

«Πρέπει το πακέτο να βγάλει οριστικά τη χώρα από την κρίση αλλιώς οι αγορές δεν θα πειστούν», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να συνοδεύεται από ουσιαστικά κοινωνικά και αναπτυξιακά αντίβαρα.

«Το σημείο στο οποίο φτάσαμε τον περασμένο Φεβρουάριο είναι το ακραίο σημείο. Άλλες παρεμβάσεις δεν βοηθούν ούτε την παραγωγή, ούτε την ανταγωνιστικότητα, ούτε την απασχόληση», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος τόνισε ότι «είναι λάθος η εμμονή στο ζήτημα αυτό το έχουμε αποδείξει με αριθμούς και στοιχεία».

«Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί οι Έλληνες μέσα σε μια Ευρώπη στρατηγικά αμήχανη», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.