Την πρόθεσή του να μεταβεί αύριο, Δευτέρα, στον Άρειο Πάγο για τη λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ», εξέφρασε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε χαρακτηριστικά «αυτή την ιστορία δεν πρόκειται να την αφήσω». >>>


Ο κ. Κωνσταντόπουλος διερωτήθη αν όταν βρίσκουμε έναν φάκελο που περιγράφει ένα έγκλημα δεν τον παίρνουμε επειδή δε γνωρίζουμε «αν έγινε η μαγνητοσκόπηση με την άδεια του δολοφόνου ή τον πάμε στον εισαγγελέα, για να πιστοποιηθεί η γνησιότητα του και να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες»;

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι αυτά τα στοιχεία τα έδωσε η υπουργός Οικονομικών μίας χώρας (η Κριστίν Λαγκάρντ) στον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας (τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου). «Ξέρουμε την προέλευση και ξέρουμε ότι παρόμοιο υλικό έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες χώρες» σημείωσε.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε ότι έπρεπε εξ αρχής να γίνει η διερεύνηση του θέματος και αυτό ήταν κάτι που οφείλει να κάνει η πολιτεία. Και πρόσθεσε ότι έπρεπε να ΄χει γίνει η διασταύρωση των στοιχείων για να μη σπιλώνονται άνθρωποι.

Στο μεταξύ, όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή της Κυριακής, η λίστα περιλαμβάνει εφοπλιστές με καταθέσεις από ναυτικό συνάλλαγμα, επιχειρηματίες με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, νομικά πρόσωπα, οφ σορ εταιρείες και μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα. Το αρχείο αναφέρει το όνομα του καταθέτη, το ποσό και τη χρόνια ανοίγματος του λογαριασμού. Αρκετοί λογαριασμοί ήταν μηδενικοί, άνω άλλοι αφορούσαν καταθέτες από τις δεκαετίες του '70 και του '80.