Φαινόμενα μείωσης του πληθυσμού παρατηρούνται στη δυτική Θεσσαλονίκη καθώς εν μέσω οικονομικής κρίσης ολόκληρες οικογένειες εγκαταλείπουν την περιοχή αναζητώντας δουλειά, απασχόληση και ένα καλύτερο μέλλον. >>>


Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν ιδιαίτερα από τη μείωση του αριθμού των παιδιών στα σχολεία αλλά και από την καθημερινή εμπειρία των δημάρχων.

Τα παρέδωσαν οι δήμαρχοι της περιοχής, στον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου είπε στον κ. Κεφαλογιάννη ότι, από το 2010, στις αρχές της οικονομικές κρίσης, μέχρι σήμερα, ο αριθμός των μαθητών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση μειώθηκε κατά 10%. 

Το φαινόμενο επιβεβαιώνει και ο εντεταλμένος σύμβουλος κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά, Γιώργος Λίλτσης. Το αποδίδει στην έλλειψη δυνατοτήτων απασχόλησης σε έναν τόπο που παραδοσιακά συγκέντρωνε την εργατική τάξη.

Τον «κατάλογο» των ανθρώπων που φεύγουν σε άλλες χώρες, συμπληρώνουν κι αυξάνουν οι ελληνικής καταγωγής παλιννοστήσαντες που γυρίζουν σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης για να βρουν δουλειά.