Ο Σανθ Χακόμπο μίλησε για το ότι έως τώρα δεν έπαιζε βασικός και υπερασπίστηκε τον Παναγιώτη Γλύκο.


Αναλυτικά όσα είπε στο "Αθλητικό Metropolis":

Για το πέναλτι που απέκρουσε: "Σκέφτηκα ότι ο παίκτης δεν θα το εκτελέσει καλά. Επέλεξα να πέσω στα αριστερά γιατί ο προπονητής τερματοφυλάκων μου είπε πως αυτός ο παίκτης συνήθως εκτελεί από τα αριστερά. Πιστεύω για να αποκρούσει κάποιος ένα πέναλτι πρέπει να έχει και τύχη, αν είναι καλά εκτελεσμένο είναι δύσκολα, σε αυτή την περίπτωση δεν ήταν καλά εκτελεσμένο κι έτσι τα κατάφερα".

Για το αν ήταν μία καλή ευκαιρία για να πάρει θέση βασικού: "Ολοι οι αγώνες είναι μία καλή ευκαιρία για να παίξεις. Μέχρι στιγμής δεν είχαν αυτή την δυνατότητα, γιατί ο προπονητής επέλεγε τον Γλύκο, ελπίζω αυτός ο αγώνας να μου δώσει την ευκαιρία".

Για το ότι στο ματς με την ΑΕΚ θα παίξει βασικός: "Για μένα είναι ένας αγώνας παραπάνω, θα αποκτήσω εμπειρία και θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό. Θεωρώ ότι ο κάθε τερματοφύλακας θέλει να παίζει, να είναι στο γήπεδο κάθε Κυριακή. Ο προπονητής πάντως αποφασίζει, θα προσπαθήσω και θα επιχειρήσω για το καλύτερο για να παίζω κάθε Κυριακή".

Για το τι πιστεύει για τον Γλύκο: "Θεωρώ ότι ο Γλύκος είναι σε καλή κατάσταση, είναι πολύ καλός, ωστόσο, είναι αρκετά νέος. Γι' αυτό χρειάζεται να παίζει και να παίρνει εμπειρίες. Ολοι μπορούν να κάνουν λάθος, δεν ισχύει ότι επειδή αποβλήθηκε δεν είναι καλός τερματοφύλακας. Το ότι είναι καλός, άλλωστε, φαίνεται από το γεγονός πως κλήθηκε στην Εθνική".

Για την απόδοσή του και την παρουσία της ομάδας: "Θεωρώ ότι το σωστό θα ήταν η ομάδα να κερδίσει στον περασμένο αγώνα. Είμαστε ακόμη στον Οκτώμβριο, το πρωτάθλημα τελειώνει τον Απρίλιο και μπορούμε να πάρουμε πολλούς βαθμούς. Θα βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, τώρα κοιτάμε την ΑΕΚ και θέλουμε σε κάθε ματς τη νίκη".

Για την ζωή του στην Θεσσαλονίκη: "Αισθάνομαι όμορφα εδώ, είμαι πολύ ευχαιρστημένος αν και μου λείπει η οικογένειά μου. Είχα και κάποια προβλήματα με την κόρη μου, αλλά είμαι ικανοποιημένος από την πόλη και τον ΠΑΟΚ. Εχω τη δυνατότητα να μιλάω ισπανικά με μέλη της ομάδας και γνωρίζω κόσμο που μιλάει ισπανικά".