Μόνο με οκτώ ασθενοφόρα εξυπηρετούνται από σήμερα τα επείγοντα περιστατικά στη Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ έχουν αρχίσει κινητοποιίησεις και διεκδικούν την καταβολή δεδουλευμένων των μηνών Δεκεμβρίου 2011 και Μαρτίου 2012 καθώς και τα φύλλα πορείας από το Νοέμβριο του 2011. >>>

Όπως υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους τα έξοδα που κάνουν όταν βρίσκονται εκτός έδρας, για δουλειά της υπηρεσίας τους. Αν, για παράδειγμα, χρειαστεί να διανυκτερεύσουν σε κάποια πόλη, πληρώνουν οι ίδιοι το ξενοδοχείο και... έχουν να παίρνουν (από το Νοέμβριο του '11)!
Από την προσεχή Δευτέρα, αναμένεται μεγαλύτερη ταλαιπωρία για τους πολίτες που θα χρειαστεί να καλέσουν ασθενοφόρο, καθώς, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΚΑΒ Χρήστος Αγγελίδης , ο αριθμός των ασθενοφόρων που θα εξυπηρετούν τα επείγοντα περιστατικά θα μειωθεί στα τέσσερα...
Το πρωί, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΑΒ στην Πυλαία και από εκεί κατευθύνθηκαν με 16 ασθενοφόρα, τα οποία έθεσαν εκτός υπηρεσίας, στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου στάθμευσαν για περίπου μία ώρα.
Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν αύριο και την Παρασκευή, ενώ την επόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στην Αθήνα.