Αυτό είναι το κομμάτι του Τείχους του Βερολίνου
που θα τοποθετηθεί στο δήμο Λαγκαδά

Ένα κομμάτι από το τείχος του Βερολίνου, που το χώριζε στα δύο επί 28 ολόκληρα χρόνια, μεταφέρεται στο δήμο Λαγκαδά. >>>
Η διοίκηση του δήμου, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης με τον δήμο Στέγκλιτζ – Ζέχλεντορφ, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα μνημείο με τμήμα από το τείχος του Βερολίνου και να ονομάσει το χώρο της Λουτρόπολης, Πλατεία Αδελφοποιήσεων.

«Ο δήμος Λαγκαδά κόντρα στην εσωστρέφεια που επιβάλλουν οι καιροί «γκρεμίζει» τείχη άλλων εποχών, «χτίζοντας» γέφυρες συνεργασίας και συμφιλίωσης με ανθρώπους. Το κομμάτι τού τείχους θα αποτελεί σημείο αναφοράς στους γερμανικούς τουριστικούς οδηγούς και θα έχουμε τουριστικά οφέλη ως περιοχή», δήλωσε ο δήμαρχος, Ιωάννης Αναστασιάδης.
Η θεμελίωση της Πλατείας Αδελφοποιήσεων, με την τοποθέτηση τμήματος από τα απομεινάρια του τείχους του Βερολίνου, ως συμβόλου της πτώσης των διαχωριστικών γραμμών που χωρίζουν, έθνη, λαούς και κοινωνίες, θα γίνει αύριο, στις 7:30 το απόγευμα.
Το τμήμα από το τείχος του Βερολίνου έχει ήδη μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη και αποτελεί δώρο του δήμου Στέγκλιτζ προς το δήμο Λαγκαδά. Εξάλλου, αντιπροσωπεία του αδελφοποιημένου γερμανικού δήμου, με επικεφαλής τον δήμαρχο Νόμπερτ Κοπ, πραγματοποιεί από σήμερα επίσκεψη στο Λαγκαδά. Ο δήμαρχος, εκπρόσωποι του δημοτικού συμβουλίου του Στέγκλιτζ και ο πρόεδρος του συλλόγου αδελφοποιήσεων, θα περιηγηθούν έως και το Σάββατο, 6 Οκτωβρίου, στα αξιοθέατα της περιοχής.