Ερωδιούς, αργυροπελεκάνους, καλαμόκιρκους και άλλα αρπακτικά, καθώς και εκατοντάδες παπιά, για τα οποία είναι φημισμένος ο υγροβιότοπος της Νέας Αγαθούπολης, στην Πιερία, θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν οι επισκέπτες αύριο, Κυριακή, 7 Οκτωβρίου. >>>

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο της φετινής Πανευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών, με θέμα «Το συναρπαστικό ταξίδι της μετανάστευσης» η οποία λαμβάνει χώρα το ίδιο Σαββατοκύριακο, σε περισσότερες από 30 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία BirdLife International. Τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας διοργανώνει και συντονίζει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με τη συνεργασία δήμων, Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, τοπικών φορέων και οργανώσεων.
Ειδικότερα, στην Αγαθούπολη, τα παιδιά θα μπορούν να πάρουν μέρος στα εργαστήρια χειροτεχνίας και να παίξουν το νέο παιχνίδι του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού- Λουδία - Αλιάκμονα «Τι θα συνέβαινε σε έναν υγρότοπο αν…». Επίσης, στο Θεματικό Περίπτερο της Νέας Αγαθούπολης θα λειτουργεί το πρόγραμμα Μικρόκοσμος, όπου, με μικροσκόπια και τηλεσκόπια, τα παιδιά γνωρίζουν τον θαυμαστό κόσμο των εντόμων. Η Γιορτή θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι.
Εκδηλώσεις για την Πανευρωπαϊκή γιορτή πουλιών στη Βόρεια Ελλάδαθα γίνουν και στο Παραλίμνιο Πάρκο Μεγάλης Βόλβης, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στη Χαλκιδική, στο Ανατολικό Ανάχωμα Λίμνης Κερκίνης, στο Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πρεσπών, στο Κέντρο Ενημέρωσης Δαδιάς και στο Δέλτα του Έβρου.