Ένας αστυνομικός κι ένας πολίτης είναι ο απολογισμός των τραυματιών από τη... νέα μάχη των Σκουριών, που έγινε το απόγευμα, στο γνωστό δάσος. Με αιτία, τι άλλο, το θέμα των μεταλλείων Χρυσού. Τι είχες Γιάννη; Τι είχα πάντα... >>>

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια... Πρώτα οι Οικολόγοι Πράσινοι, έπειτα ο ΣΥΡΙΖΑ με τις συνιστώσες, μαζί με τους κατοίκους της περιοχής, διαμαρτύρονται έντονα για τη δημιουργία εργοστασίου εξόρυξης και επεξεργασίας χρυσού στην περιοχή. Ο λόγος βρέθηκε εύκολα: Σε έγγραφο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προς το δασαρχείο Αρναίας περιλαμβάνεται ο όρος να υπογραφεί πρωτόκολλο εγκατάστασης και υλοτόμησης με την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» για την υλοτόμηση δάσους στις Σκουριές...
Συνήθως στο χώρο βρίσκονται αρκετοί κάτοικοι των γύρω χωριών, αλλά και κάποιοι από τη Θεσσαλονίκη. Αυτήν τη φορά, στο δάσος των Σκουριών βρέθηκαν και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από την Κομοτηνή... Μάλιστα, το λεωφορείο των διαδηλωτών μπλοκαρίστηκε από την Αστυνομία κι έγιναν δύο προσαγωγές, επειδή στους επιβάτες αυτούς βρέθηκαν... αντιασφυξιογόνες μάσκες...

Η προσυγκέντρωση της Ιερισσού
Οι διαδηλωτές είχαν ορίσει προσυγκέντρωση στην Ιερισσό. Εκεί πήγαν με κονβόι. Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας ως το δάσος.
Φυσικά, η παρουσία της αστυνομίας ήταν κάτι από παραπάνω από έντονη...
Στο δάσος των Σκουριών, οι διαδηλωτές χωρίστηκαν στα δύο. Η πρώτη ομάδα πραγματοποίησε καθιστική διαμαρτυρία στην περιοχή Χοντρό Δένδρο. Η δεύτερη συνέχισε την πορεία της μέσα στο δάσος.
Ένας από τους διαδηλωτές της καθιστικής διαμαρτυρίας, ο Γιάννης Βεργίνης, εκπρόσωπος από το Συντονιστικό Φορέων Σταγείρου - Ακάνθου, δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Καταστρέφεται ένα μεγάλο μέρος του δάσους. Εμείς θέλουμε να το διαφυλάξουμε και να το σώσουμε».

Η... μάχη και οι προσαχθέντες
Το δεύτερο γκρουπ διαδηλωτών κινήθηκε μέσα στο δάσος. Εκεί συνάντησε τις διμοιρίες των ΜΑΤ. Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν, με πέτρες και ξύλα, κατά των αστυνομικών κι εκείνοι προέβησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών.
Όταν τα... αντίπαλα στρατόπεδα πλησίασαν το ένα το άλλο, βγήκαν και τα γκλομπ. Ένας αστυνομικός έφαγε μια με ένα ξύλο στο κεφάλι και τραυματίστηκε. Ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε από γκλομπ.
Η... μάχη έληξε με άλλες 18 προσαγωγές. 
Αυτή την ώρα επικρατεί σχετική ηρεμία, αλλά στο σημείο παραμένουν τόσο οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται όσο και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.