Το μετρό της Θεσσαλονίκης θα ΄ναι έτοιμο στο τέλος του 2016, ίσως στις αρχές του 2017. Μόνον που, για να το δουν οι Θεσσαλονικείς να κυλά στις ράγες, πρέπει να προϋπάρξουν τρεις προϋποθέσεις... >>>

"Υπάρχει πιθανότητα το μετρό της Θεσσαλονίκης να είναι έτοιμο στα τέλη του 2016 με αρχές του 2017. Για να παρουσιαστεί όμως ακριβές χρονοδιάγραμμα θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις. Να ολοκληρωθεί η αρχαιολογική έρευνα, να παραδοθούν όλα τα εργοτάξια στην ανάδοχο εταιρία και να λυθούν όλα τα ζητήματα μεταξύ Αττικό Μετρό και αναδόχου μέσω ενός φιλικού διακανονισμού".
Τα παραπάνω ανέφερε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων του υπουργείου Ανάπτυξης, Στράτος Σιμόπουλος, μιλώντας σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης με κύριο θέμα την πορεία κατασκευής του μετρό.
Οι εργασίες, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος ταλαιπωρούν την πόλη και ιδιαίτερα τους εμπόρους και τους επαγγελματίες που έχουν για χρόνια τα εργοτάξια μπροστά στα καταστήματά τους. Χαρακτήρισε το έργο απαραίτητο για την πόλη.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Χρήστος Τσίτουρας, διαβεβαίωσε ότι «η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη άρα το έργο θα τελειώσει». Πρόσθεσε, όμως, ότι παραμένει ερωτηματικό «το πότε θα τελειώσει. Το ίδιο ισχύει και για την επέκταση προς την Καλαμαριά». Εξέφρασε την αισιοδοξία του πως έως το τέλος του έτους θα τελειώσουν οι αρχαιολογικές ανασκαφές και θα παραδοθούν οι σταθμοί στην ανάδοχο εταιρία. Επισήμανε ότι οι καθυστερήσεις οφείλονταν και στις απαλλοτριώσεις, που ήταν διαδικασίες χρονοβόρες.
Ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας, Μιχάλης Σίμας, ανέφερε πως από τους 13 σταθμούς του μετρό οι εννέα άλλαξαν θέση και όπως τόνισε η κοινοπραξία έχει μεγάλη επιβάρυνση στο κόστος κατασκευής. «Άλλο έργο αναλάβαμε κι άλλο κατασκευάζουμε», είπε χαρακτηριστικά.
Το «τις πταίει» ζήτησε να μάθει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ομάδα Δημιουργίας, Κώστας Γκιουλέκας κι επεσήμανε ότι, στη μελέτη της περιοχής Δελφών δεν είχε προβλεφθεί ότι τα μπαλκόνια των σπιτιών εξέχουν και θα προκαλούσαν προβλήματα στο στήσιμο των μηχανημάτων εξώρυξης. Φόβους για τη δημιουργία «άλλης μιας τρύπας Κούβελα» εξέφρασε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σωτ. Ζαργιαννόπουλος. Γεφύρι της Άρτας απεκάλεσε το μετρό ο Στυλιανός Παπαθεμελής, επικεφαλής της παράταξης Υπερκομματικό Δημοτικό Κίνημα Θεσσαλονικέων. Το πώς είναι δυνατό να ναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση, αλλά να μην προχωρά το έργο, ρώτησε ο επικεφαλής της παράταξης Θεσσαλονίκη – Ανοικτή Πόλη, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. Ο Χρήστος Μάτης, επικεφαλής της παράταξης Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη, εξέφρασε την άποψη ότι είναι αδύνατο να ολοκληρωθεί το μετρό. Ο επικεφαλής της παράταξης Εξουσία Πολιτών, Μάκης Στεργίου, συμφώνησε με την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη δημιουργία κρατικού οργανισμού που θα παρακολουθεί το έργο.
Τέλος, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων δήλωσε ότι στο έργο απασχολούνται λιγότεροι από 1.000 εργάτες, ενώ θα έπρεπε να ΄ναι πάνω από 3.000.