Το επίμαχο και πολύκροτο σχέδιο της κυβέρνησης των Σκοπίων, για την ανάπλαση -μνημειοθέτηση της πλατείας της πρωτεύσας, γνωστό και ως Σχέδιο "Σκόπια 2014", δεν επικροτείται από την πλειοψηφία των πολιτών της χώρας, προκύπτει από δημοσκόπηση. >>>

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της "Brima Gallup", το 57,8% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι διαφωνούν με τη χρησιμότητα του Σχεδίου αυτού έναντι 26,4% που το υποστηρίζουν. Ποσοστό 15,8% των ερωτηθέντων δεν τοποθετήθηκε επί του Σχεδίου.
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης καταδεικνύουν επίσης μεγάλες διαφορές όσον αφορά στην αντίληψη που επικρατεί για το Σχέδιο μεταξύ των διαφορετικής εθνοτικής καταγωγής πολιτών των Σκοπίων. Συγκεκριμένα, το 88,6% των ερωτηθέντων αλβανικής καταγωγής τοποθετήθηκε
αρνητικά, ενώ μόνον το 3,3% εκφράστηκε θετικά για το Σχέδιο. Μεταξύ των Σλαβομακεδόνων και των υπολοίπων εθνοτικών κοινοτήτων της γειτονικής χώρας(πέραν των Αλβανών) επικρατεί αρνητική αντίληψη για το Σχέδιο «Σκόπια 2014» σε ποσοστό 48,1%, ενώ ποσοστό 33% εκφράζει συμπάθεια.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από 30 Αυγούστου μέχρι 4 Σεπτεμβρίου 2012, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 165 ατόμων
Ο Γκιόργκι Κίμοβ, επικεφαλής της "Brima Gallup" στα Σκόπια, σε σχετικές δηλώσεις του, τόνισε ότι "όσο μειώνεται η αγοραστική δύναμη των πολιτών, τόσο θα αυξάνεται η δυσαρέσκειά τους με το Σχέδιο Σκόπια 2014". 
Από την πρωτοβουλία πολιτών "Πλατεία Ελευθερίας" (σ σ. ομάδα νεαρών αρχιτεκτόνων οι οποίοι αντιτίθενται στο Σχέδιο) τονίστηκε ότι "το Σχέδιο Σκόπια 2014 είναι μη αποδεκτό από την πλειοψηφία των πολιτών, τόσο για λόγους που αφορούν τις διεθνοτικές σχέσεις όσο και για λόγους που σχετίζονται με οικονομικές ατασθαλίες και διαφθορά στην εκτέλεση των έργων, καθώς και με την προφανή αισθητική αποτυχία των μνημείων του Σχεδίου αλλά και με την επιχειρούμενη χειραγώγηση της κοινής γνώμης όσον αφορά τα ιστορικά δεδομένα".
Το Σχέδιο "Σκόπια 2014", το οποίο- μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει και τα τεράστια αγάλματα του Μ.Αλεξάνδρου και του Φιλίππου Β΄στην πλατεία των Σκοπίων, χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό της χώρας. Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για το κόστος του, υπολογίζεται ότι μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί πάνω από 200 εκατ. ευρώ για την υλοποίησή του, που έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2014.