Βιντεοθεραπεία και ομιλία του Φερνάντο Σάντος περιελάμβανε το κυριακάτικο πρόγραμμα για την εθνική ομάδα.

Ο Πορτογάλος εκλέκτορας πρόβαλε συγκεκριμένα πλάνα τόσο από τον αγώνα κόντρα στη Βοσνία όσο και από την αναμέτρηση της Σλοβακίας με τη Σλοβακία και τους έκανε τις σχετικές παρατηρήσεις προκειμένου να μην επαναληφθούν τα λάθη που ενδέχεται να κοστίσουν στο παιχνίδι της Τρίτης.

"Πρέπει να προσέξουμε πολύ το πρώτο 20λεπτο. Η Σλοβακία μπαίνει πάντα δυνατά και δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα, όπως συνέβη με τη Λετονία", είπε χαρακτηριστικά ο Σάντος στους διεθνείς. Αναγνώρισε πάντως πως στο παιχνίδι με τη Βοσνία έκαναν ένα καλό παιχνίδι και τους έδωσε συγχαρητήρια για την απόδοσή τους. Όπως ήταν λογικό βέβαια ζήτησε ανάλογη προσπάθεια και στο παιχνίδι της Τρίτης για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το σίγουρο είναι πως ο ομοσπονδιακός προπονητής θα διεκδικήσει το διπλό στην Μπρατισλάβα με επιθετικό σχήμα. Το 4-4-2 θεωρείται αδιαπραγμάτευτο και μένει να καταλήξει οριστικά πια στα πρόσωπα που θα το υπηρετήσουν. Τη δεδομένη στιγμή ο Κατσουράνης, ως πιο έμπειρος, έχει προβάδισμα από τον Σιόβα για το κέντρο της άμυνας. Σε αυτήν την περίπτωση ο Μανιάτης θα έρθει δίπλα στον Τζιόλη και στα δεξιά της μεσαίας γραμμής θα παίξει ο Νίνης. Οι υπόλοιποι θα είναι οι ίδιοι (Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Σπυρόπουλος, Σαμαράς, Γκέκας), αν και δεν αποκλείεται στην επίθεση αντί του Γκέκα να προτιμηθεί ο Σαλπιγγίδης.

Η αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος αναχωρεί τη Δευτέρα και ώρα 11:00 για την Σλοβακία, όπου οι ποδοσφαιριστές θα προπονηθούν στις 19:00 (τοπική) στο γήπεδο "Pasienky".