Μεγάλη νίκη της Μίλαν μέσα στην Αγία Πετρούπολη.
Σκόρερς: 45'+2 Χουλκ, 49' Σιρόκοβ / 13' Εμάνιουελσον, 16' Ελ Σααραουί, 75' αυτ. Χουμπότσαν

Γήπεδο: "Πετρόβσκι", Αγία Πετρούπολη

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)


Με ένα τυχερό γκολ η Μίλαν άνοιξε το σκορ στο "Πετρόβσκι" στο 13ο λεπτό, με τον Εμάνιουελσον να εκτελεί φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, την μπάλα να χτυπά στο τείχος, να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα του Μαλαφέεβ για το 0-1.

Οι "ροσονέρι" διπλασίασαν τα τέρματά τους μόλις 3 λεπτά αργότερα, με τον Στεφάν Ελ Σααραουί να κάνει το 0-2 στο 16' με πλασέ μέσα από την περιοχή, έπειτα από φανταστική ατομική ενέργεια.

Στο 34' ο Αμπιάτι έκανε δύο τεράστιες επεμβάσεις σε σουτ του Χουλκ και μετά το κόρνερ σε κεφαλιά Σιρόκοβ, ενώ στο 37' ο Ιταλός πορτιέρο σταμάτησε εντυπωσιακά και την κεφαλιά του Λόμπερτς στο 37', αλλά και την δυνατή εκτέλεση φάουλ του Χουλκ στο 40'.

Στο 45'+2 ο Χουλκ κατάφερε να μειώσει για την Ζενίτ, καθώς "εκτέλεσε" τον Αμπιάτι με κοντινό πανίσχυρο σουτ, έπειτα από την εξαιρετική πάσα του Σιρόκοβ.

Οι πρωταγωνιστές ήταν ίδιοι σε διαφορετικούς ρόλους στο 49' για την ισοφάριση της Ζενίτ, καθώς ο Χουλκ εκτέλεσε κόρνερ και ο Σιρόκοβ με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 2-2.

Στο 75' η Μίλαν κατάφερε να προηγηθεί ξανά με 2-3 να γίνεται και πάλι με πολύ τύχη, όπως και το 0-1.

Αρχικά έκανε λάθος απομάκρυνση ο Μαλαφέεβ, οι Ιταλοί πήραν την μπάλα, ο Μοντολίβο έκανε την σέντρα για τον Πατσίνι στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα χτύπησε στον Χουμπότσαν και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του (αυτογκόλ).

Νέα απίστευτη απόκρουση έκανε ο Κρίστιαν Αμπιάτι στο 82' διώχνοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ στην δεξιά του γωνία στο δυνατό σουτ του Ανιουκόβ.


ΖΕΝΙΤ: Μαλαφέεβ, Ανιουκόβ, Χουμπότσαν, Λόμπερτς, Κρίσιτο, Βιτσέλ, Φαϊζούλιν (79' Κανουνικόβ), Σιρόκοβ, Μπιστρόβ (72' Ζιριάνοβ), Χουλκ, Κερζακόβ.

ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Αμπάτε, Μπονέρα, Σαπάτα, Αντονίνι, Νάιτζελ ντε Γιονγκ, Μοντολίβο, Μπόατενγκ (80' Γέπες), Εμάνιουελσον (64' Νοτσερίνο), Ελ Σααραουί, Μπόγιαν (52' Πατσίνι).