Ισόπαλο 2-2 έληξε το παιχνίδι στο "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης".
Παρότι ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε δύο φορές με τα γκολ των Τοτσέ και Μαυρία, ισάριθμες δέχτηκε την ισοφάριση από γκολ-κεφαλιές των Κουτσιανικούλη και Παπάζογλου.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε το παιχνίδι με τον Καρνέζη στο τέρμα, τους Βελάσκες και Πίντο στόπερ, τον Σεϊταρίδη δεξί μπακ, τον Χουχούμη αριστερό, τους Βιτόλο και Μαρίνο αμυντικούς μέσους, τον Ζέκα δεξί χαφ, τον Σισοκό αριστερά, τον Μαυρία περιφερειακό επιθετικό και τον Τοτσέ στην κορυφή.

Το παιχνίδι άργησε να αρχίσει 10 λεπτά, εξαιτίας των χαρτιών που έριξαν στον αγωνιστικό χώρο οι φανατικοί οπαδοί του ΟΦΗ και δεν φαίνονταν οι γραμμές του άουτ και της περιοχής. Οι υπάλληλοι του γηπέδου τα απομάκρυναν, όμως ο δυνατός αέρας τα επανέφερε εντός.

Ήταν εμφανές ότι ο αέρας δεν θα επέτρεπε να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο και η αξιοποίηση κάθε ευκαιρίας ήταν επιτακτική. Ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη του στο 9', όταν ο Χουχούμης έκανε εξαιρετική σέντρα από αριστερά και ο Τοτσέ βγήκε πρώτος στη μπάλα και με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στην πρώτη του επίσκεψη ισοφάρισε και ο ΟΦΗ στο 28', όταν έγινε γέμισμα του Μονιάκη, ο Παπάζογλου κέρδισε τον Βελάσκες στον αέρα και ο επερχόμενος Κουτσιανικούλης, ξέφυγε από τον Χουχούμη και με κεφαλιά πρόλαβε τον Καρνέζη. Η χαρά του γηπεδούχου κράτησε μόλις δύο λεπτά, αφού ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε εκ νέου. Ο Ζέκα πάσαρε κάθετα στον Μαρίνο από δεξιά, αυτός γύρισε παράλληλα στον Μαυρία, εκείνος σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Τοτσέ και κατέληξε στα δίχτυα του Γουναρίδη.

Το γρήγορο 1-2 επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να ελέγξει το ρυθμό, χωρίς όμως να καταστεί απειλητικός για ένα τρίτο. Ένα άστοχο σουτ του Σισοκό και ένα φάουλ του Σεϊταρίδη δεν ανησύχησαν τον Γουναρίδη, ενώ ο ΟΦΗ απείλησε τον Καρνέζη μόνο με ένα σκαστό σουτ του Βερόν στο 39'. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μικρή διακοπή, λόγω ρίψης αντικειμένων στο δεύτερο βοηθό.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί την ίδια ενδεκάδα. Ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυναμικά και επιχείρησε να μεταφέρει το παιχνίδι στην εστία του Καρνέζη, όμως δεν είχε τρόπο να απειλήσει. Η πρώτη επίσκεψη του Τριφυλλιού ήρθε στο 57', με μία εκτέλεση φάουλ του Σεϊταρίδη που κατέληξε άουτ. Στο 60' ο Φερέιρα πέρασε στο ματς τον Κουίνσι, αντί του Μαυρία και ο Γκανέζος πήγε αριστερό εξτρέμ, με τον Σισοκό να παίζει ελεύθερος πίσω από τον Τοτσέ.

Ο ΟΦΗ απείλησε σοβαρά στο 64', όταν από κάθετη πάσα του Παπάζογλου, ο Κουτσιανικούλης βγήκε τετ α τετ με τον Καρνέζη, όμως ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού τον έκοψε με τον πόδια. Σε αυτό το σημείο, ο Πίντο αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον προσαγωγό του και δεν μπόρεσε να συνεχίσει, με αποτέλεσμα να τον αντικαταστήσει ο Λαγός. Δύο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Κουίνσι έκανε την κάθετη στον Σισοκό, αυτός πέρασε τον Μονιάκη και προτού πλασάρει τον Γουναρίδη, πρόλαβε ο Κουρδάκης να τον κόψει.

Η έξοδος του Πίντο κόστισε άμεσα στον Παναθηναϊκό... Μετά από σέντρα του Ζαχαράκη στο 72' ο Παπάζογλου δεν είχε αντίπαλο στον αέρα και "νίκησε" τον Καρνέζη, ισοφαρίζοντας το σκορ. Στην επόμενη φάση, ο Βερόν σούταρε, η μπάλα πήρε παράξενη τροχιά και ο Καρνέζης απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 79' ο Μαρίνος έχασε την ευκαιρία του αγώνα... Ο Τοτσέ κάνει πάσα-τακουνάκι στο Βιτόλο, αυτός περνάει τον Γουναρίδη και γυρνάει την πάσα στον Μαρίνο, ο οποίος σε κενή εστία έχασε το βηματισμό του. Ο Φερέιρα ολοκλήρωσε τις αλλαγές με τον Χριστοδουλόπουλο στη θέση του Ζέκα. Στο 85', από πλάγιο του Σεϊταρίδη, ο Τοτσέ προσπάθησε να κάνει το κοντρόλ, αλλά χωρίς επιτυχία. Στα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν απείλησε, αλλά δεν μπήκε καν στην περιοχή του ΟΦΗ...

ΟΦΗ: Γουναρίδης, Ζαχαράκης, Μονιάκης, Σόουζα, Κουρδάκης, Λαμπρόπουλος (85' Μπανούσης), Ιωαννίδης (46' Βιτώρος), Βερόν, Παπάζογλου (82' λ.τ. Περογαμβράκης), Σίσιτς, Κουτσιανικούλης.

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Βελάσκες, Πίντο (67' λ.τ. Λαγός), Σεϊταρίδης, Χουχούμης, Ζέκα (78' Χριστοδουλόπουλος), Μαρίνος, Βιτόλο, Σισοκό, Μαυρίας (61' Κουίνσι), Τοτσέ.



Από τον/την Newsroom