Προχωράει την κατασκευή του 1ου ΕΠΑΛ ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, μετά την κατεδάφιση δυο κτισμάτων για την απελευθέρωση του χώρου, ενώ εκκρεμεί ακόμη η κατεδάφιση ενός, που είναι και το τελευταίο. >>>

Το 1ο ΕΠΑΛ επί της οδού Γληνού, το οποίο σήμερα συστεγάζεται με το 4ο Γυμνάσιο Συκεών (Ηρώων Πολυτεχνείου), πρόκειται να κατασκευαστεί σε έκταση 11.818 τ.μ., με την προμελέτη του έργου να έχει ετοιμαστεί προ πολλού από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων. Το φιλόδοξο αυτό έργο, που θα αποτελέσει μια σύγχρονη, ολοκληρωμένη και πρότυπη μονάδα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης των νέων, ξεκίνησε πριν από χρόνια αλλά οι ρυθμοί απαλλοτρίωσης των οικοπέδων από την πρώην ΝΑΘ ακολουθούσαν αργούς ρυθμούς.
Για την επίσπευση των διαδικασιών και το ξεμπλοκάρισμα της υπόθεσης χρειάστηκε να ασκηθούν έντονες πιέσεις από τον πρώην δήμο Συκεών, ο οποίος τελικά ανέλαβε να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες μετά την απαλλοτρίωση των οικοπέδων, καταβάλλοντας συνολικά περισσότερες από 500.000 ευρώ και με τις τελευταίες απαλλοτριώσεις να ολοκληρώνονται πρόσφατα μετά από πρωτοβουλίες του δήμου.
«Μπροστά στην εκπαίδευση, μόρφωση και κατάρτιση των παιδιών μας το οποιοδήποτε οικονομικό κόστος φαντάζει ελάχιστο. Πολύ περισσότερο, όμως, είναι απαγορευτικό για μας να υποτάξουμε το μέλλον της νέας γενιάς στο όποιο πολιτικό κόστος, γι’ αυτό και ουδέποτε διστάσαμε να συγκρουστούμε με κάθε λογής συμφέροντα, είτε οικοπεδούχων είτε εργολάβων και καταπατητών», δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.