Η σοβαρότητα της κατάστασης της μικρής ακτιβίστριας Μαλάλα Γιουσουφζάι, κρίνει επιβεβλημένη τη μεταφορά της σε νοσοκομείο της Μ. Βρετανίας
Η 14χρονη πακιστανή μαθήτρια που πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά από τους Ταλιμπάν μεταφέρεται στην Βρετανία για ιατρική θεραπεία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του πακιστανικού στρατού.
Η Μαλάλα Γιουσουφζάι θα χρειαστεί μακροχρόνια θεραπεία για να αναρρώσει τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, διευκρίνισε ο ίδιος εκπρόσωπος.
Η Μαλάλα έγινε γνωστή διεθνώς το 2009 όταν σε ηλικία 11 ετών κατήγγειλε σε μπλογκ το οποίο φιλοξενεί το BBC τις βιαιότητες των Ταλιμπάν.
Η μικρή πακιστανή δέχτηκε επίθεση όταν επέστρεφε σπίτι της από το σχολείο στην πόλη Μινγκόρα της επαρχίας Σουάτ.
Η 14χρονη έχει γίνει σύμβολο για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση και η επίθεση εναντίον προκάλεσε διεθνή κατακραυγή.
Όπως διευκρίνισε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος η Μαλάλα μεταφέρεται στην Βρετανία με αεροσκάφος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το οποίο αναχώρησε από το Ισλαμαμπάντ.
"Η ομάδα των γιατρών συνέστησαν η Μαλάλα να μεταφερθεί στην Βρετανία, σε κέντρο που ειδικεύεται στην θεραπεία παιδιών που έχουν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς", τόνισε ο ίδιος