Στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης, το Ολυμπιακό Μουσείο κι ο Δήμος Θεσσαλονίκης εγκαινιάζουν την έκθεση με τίτλο «Θεσσαλονίκη του Αθλητισμού, 1912-2012… 100 χρόνια αγώνες, αθλητές, τεκμήρια». >>>

Η έκθεση φιλοξενείται στο χώρο περιοδικών εκθέσεων του Ολυμπιακού Μουσείου κι εγκαινιάζεται στις 8 το βράδυ.

Πρόκειται καταρχήν για την παρουσίαση στο ευρύ κοινό, της ιστορίας των Αθλητικών Συλλόγων της Θεσσαλονίκης, όπως αυτή μελετήθηκε, καταγράφηκε και στη συνέχεια εκδόθηκε σε μορφή δεκατεσσάρων στο σύνολο λευκωμάτων, από το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης. Οι μεγάλες επιτυχίες των ομάδων και των αθλητών της πόλης μας, παρουσιάζονται στο σύνολό τους, συνοδευόμενες από τεκμήρια (κύπελλα, μετάλλια, φωτογραφίες κ.α.).
Η ιστορία των Αθλητικών Συλλόγων πλαισιώνεται από τη δεύτερη θεματική ενότητα, που σχεδίασε το Ολυμπιακό Μουσείο, στην οποία γίνεται παρουσίαση ενός από τα πλέον σημαντικά αθλητικά γεγονότα της γεωγραφικής περιοχής, των Βαλκανικών Αγώνων Στίβου. Οι Θεσσαλονικείς αθλητές ή αθλητές των Συλλόγων της πόλης, που έχουν διακριθεί σε αυτή τη διοργάνωση αποτελούν τον πυρήνα αυτής της εκθεσιακής ενότητας.
Παρά το ότι τα εγκαίνια γίνονται απόψε, η έκθεση έχει ανοίξει τις πύλες της στο κοινό από τον προηγούμενο μήνα.