Ήταν να μην το πιστέψει ο Άρης... Με το που το πίστεψε, πίεσε και πέτυχε να πάρει "Χ" στο ΟΑΚΑ. Όπως και με... ΑΕΚ! 
"Αν ήμασταν 11 εναντίον 11 δεν ξέρω τι θα γινόταν. Το πίστευα ως το 90, γι αυτό έλεγα στο Γιαννώτα να συνεχίσει", είπε αμέσως μετά το παιχνίδι ο Πασσιαλής, που εξέφρασε επιφυλάξεις για το πέναλτι.

Υπό αποδοκιμασίες έκανε δηλώσεις στο συνδρομητικό κανάλι ο Φερέιρα. "Η ομάδα φοβόταν να παίξει. Στο β μέρος κάναμε ό,τι έπρεπε, κυνηγήσαμε το γκολ, αλλά... Μια ομάδα σαν τη δική μας δεν μπορεί να δέχεται γκολ 2 και 3 λεπτά πριν τη λήξη" είπε κι έφυγε προς τα αποδυτήρια κάτω από συνεχείς αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα...

Η κριτική του αγώνα
Όποιοι βιάστηκαν να ξεγράψουν τον Άρη στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό θα ΄χουν καταπιεί τη γλώσσα τους. Οι Θεσσαλονικείς πήγαν μουδιασμένοι στην Αθήνα (η συγκομιδή των πρώτων βαθμών δεν ήταν καθόλου μα καθόλου ικανοποιητική) με σκοπό να μη χάσουν. Από το 10ο λεπτό, όμως, είχαν αντιληφθεί πως απέναντί τους ήταν ένα... σκοτωμένο φίδι κι όχι ομάδα Α Εθνικής...
Οι "πράσινοι" ήταν κακοί έως πολύ κακοί. Μπορεί ο Φερέιρα να το ΄ριξε στους παίκτες του (όταν λέει πως "η ομάδα φοβόταν" αυτό εννοεί κι ας βγει να διαψεύσει), όμως κι ο ίδιος δεν ήταν σε καλό βράδυ. Έστησε μια ομάδα χωρίς επιθετικό κέντρο. Πώς να κερδίσει; Με τις διεισδύσεις του Κουίνσι και του Χρισοδουλόπουλου; Δε φθάνουν... Κι αν δεν ήταν κι ο Σεϊταρίδης, που είναι λίρα εκατό, Παναθηναϊκός δε θα υπήρχε στο γήπεδο.
Πήγε να γυρίσει το ματς ο Φερέιρα με την είσοδο του Σισοκό. Πολύ κακό για το τίποτα... Είτε μπήκε είτε δεν μπήκε στον αγώνα ο Σισοκό, ήταν το ένα και το αυτό.
Από την πλευρά του ο Πασσιαλής πίστεψε ότι μπορούσε να πάρει τη νίκη. Στράφηκε στον Μπουγιουκλή, ο παλιός του συμπαίκτης του είπε "πάμε για νίκη" και δεν ήθελε άλλο! Κι αν δεν υπήρχε η φάση της αποβολής και του πέναλτι, ο Άρης θα επέστρεφε νικητής...
Όχι ότι ήταν καλός ο Άρης. Κακός ήταν και να μη γελιόμαστε. Είχε, όμως, σκοπό μέσα στο γήπεδο. Πρώτα να μη χάσει. Κι όταν είδε ότι απέναντί του ήταν μια ομάδα υποδεέστερη, άλλαξε σκοπό: Να κερδίσει.
Η αλλαγή του Καπετάνου μπέρδεψε τα πράγματα. Για 10 λεπτά μετά την αλλαγή αυτή οι παίκτες του Άρη ψάχνονταν. Εκεί φάνηκε πως ο Παναθηναϊκός θα τους έπαιρνε τους 3 πόντους. Όμως οι "πράσινοι" ήταν πολύ λίγοι... Ο Άρης βρήκε τα πατήματά του, ξαναπήρε το κέντρο και, όποιος παίρνει το κέντρο, παίρνει και το παιχνίδι. Αν είχε άλλα 5 λεπτά ο Άρης, θα ΄φευγε με τη νίκη από το ΟΑΚΑ. Με το που ισοφάρισε, στο 88, οι του Παναθηναϊκού ήταν σα χαμένοι. Ο Φερέιρα παραδόθηκε και η εξέδρα -όχι άδικα- άρχισε τα γιουχαΐσματα.
Πάντως το παιχνίδι έχει κι έναν κίνδυνο. Να πιστέψει ο Άρης ότι έγινε η μεγάλη αλλαγή. Και να σταματήσει την προσπάθεια. Μόνον αυτό δε χρειάζονται οι "κίτρινοι". Θέλει αγώνα η επιστροφή.

Το ματς λεπτό προς λεπτό

90+4 Φάουλ του Καπετάνου στο τείχος και κόρνερ, αλλά σφυρίζει λήξη ο Καλογερόπουλος. Αποδοκιμασίες στο ΟΑΚΑ!

90+2 Φανταστική απόκρουση του Βελλίδη! Διώχνει με γροθιές γυριστό ψαλιδάκι του Φορναρόλι από το ύψος της μεγάλης περιοχής!

90+2 Σέντρα του Κουίνσι, ο Βελλίδης με γροθιές σε κόρνερ.

90 Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων

89 Το δικαιούνταν το γκολ ο Άρης. Στα τελευταία λεπτά ήταν πολύ πιο σοβαρός κι ενεργητικός. Πίεζε αν και είναι με 10 από το 74. Μπορεί και το διπλό. Ο Παναθηναϊκός είναι σα χαμένος...

89 Γκολ για τον Άρη! Ο Παπαστεργιανός από δεξιά μέσα από την περιοχή γύρισε, ο Γιαννιώτας με κεφαλιά ψαράκι 1-1!

88΄ Αλλαγή για τον Άρη. Σουνάς στη θέση του Κοέλιο

84' Γιαννιώτας και Αγκάνθο έπαιξαν το 1-2, ο τελευταίος δεν πρόλαβε και μάζεψε ο Καρνέζης.

82 Προσπαθεί να πιέσει ο Άρης, στο χώρο του κέντρου και πιο ψηλά.

81' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Φορναρόλι στη θέση του Τοτσέ.

80' Η σέντρα του Σπυρόπουλου κόντραρε, η μπάλα στρώθηκε στον Κουίνσι, που έπιασε ξεψυχισμένο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και μπλόκαρε ο Βελλίδης.

79 Αλλαγή για τον Άρη. Μέσα ο Γιαννίτσης, βγαίνει ο Οικονομόπουλος.

77' Κόρνερ για τον Άρη, διώχνουν οι αμυνόμενοι με τον Πίντο, η μπάλα θα φθάσει μπροστά στον Αγκάνθο, που πεσμένος πιάνει το σουτ για να κοντράρει η μπάλα και να βγει κόρνερ...

76' Δεν προλάβαμε να το πούμε, αλλά φαινόταν.. Ο Άρης έχασε την κατοχή, δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, από την ώρα που μπήκε στο παιχνίδι ο Καπετάνος. Μάλλον απορυθμίστηκαν οι παίκτες των κιτρίνων.

75' Γκολ για τον Παναθηναϊκό.  Ο Χριστοδουλόπυλος εκτελεί, η μπάλα αριστερά κάτω, ο Βελλίδης δεξιά, 1-0

74' Ο Τοτσέ βρήκε τον Σισοκό μέσα στην περιοχή,ο Παπαζαχαρίας τον γκρεμίζει με το χέρι... Πέναλτι κανονικό.

74΄Πέναλτι και κόκκινη για τον Παπαζαχαρία...

73' Η αλλαγή του Καπετάνου μάλλον μπέρδεψε και μάζεψε τον Άρη πίσω, αντί να τον κάνει πιο επιθετικό... Στα τελευταία λεπτά, ο Παναθηναϊκός πήρε την κατοχή: 61-39...

72' Ο Μαυρίας προσπαθεί να διεισδύσει, όμως ανοίγει τη μπάλα και προλαβαίνει οΒελλίδης.

70' Φάουλ του Σεϊταρίδη από τα δεξιά κοντά στο κέντρο, καρφωτή κεφαλιά του Βελάσκες, στο χόρτο και πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη.

68 Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Μαυρίας στη θέση του Ζέκα

67' Ο Ζέκα από τον άξονα τσιμπάει για τον Τοτσέ, με τη βοήθεια κόντρας, ο Βελλίδης μπλοκάρει στο ύψος του πέναλτι, ο Τοτσέ βουτάει. Ο τερματοφύλακας του Άρη ζητά βοήθεια από το ιατρικό τιμ.

66 Διαγώνιο σουτ του Σισοκό από τα δεξιά, η μπάλα άουτ.

65' Αλλαγή για τον Άρη. Εκτός ο Καζναφέρης, μέσα ο Καπετάνος. Πιο επιθετικός ο Άρης, για τα επόμενα 25 λεπτά.

64' Έξυπνα εκτελεσμένο φάουλ του Σεϊταρίδη από δεξιά κοντά στη γραμμή του πλαγίου, χαμηλά στο ύψος της μικρής περιοχής, δεν πρόλαβε ο Τοτσέ, μπλόκαρε ο Βελλίδης.

63' Ο Χριστοδουλόπουλος πέρασε ωραία απο το Μαργαρίτη, μπήκε από πλάγια δεξιά θέση στη μεγάλη περιοχή του Άρη, έχει μπροστά του ξεμαρκάριστο τον Σισοκό, αλλά προτιμά να πλασάρει ψηλά άουτ.

62' Επέστρεψε ο Πουλίδο

60' Τραυματίστηκε ο Πουλίδο, του δίνονται οι πρώτες βοήθειες εκτός. Με δέκα ο Άρης.

59' Ο Χριστοδουλόπουλος θα μπει από τα αριστερά, τον κλείνει με το σώμα ο Πουλίδο, κάτω και οι δύο παίκτες, το μαρκάρισμα έχει γίνει έξω από τη μεγάλη περιοχή, παίζεται λέει ο διαιτητής.

58' Κατοχή: 48-52 υπέρ του Άρη

57' Μέσα στην περιοχή του Άρη ο Χριστοδουλόπουλος, από πλάγιο του Σεϊταρίδη, αυτός ανάμεσα από δύο αμυντικούς δεν μπορεί να κάνει τίποτα, παρά μόνο να δει τη μπάλα να κυλάει άουτ.

55' Δυο παίκτες περνά ο Αγκάνθο στον άξονα, Βιτόλο και Βελάσκες, σούταρε, όμως, χλιαρά και πάνω στον Καρνέζη.

53' Κατεβάζει πιο κάτω τον Κουίνσι, πλέον, ο Παναθηναϊκός. Ο φρέσκος Σισοκό έχει εγκατασταθεί στα δεξιά.

51' Οφσάιτ ο Αγκάνθο, όμως η μπάλα είχε πάει σε καλυπτόμενο παίκτη μέσα στην περιοχή μετά από χτύπημα φάουλ. Ψύλλοι στα άχυρα...

50' Φάουλ για κίτρινη του Σεϊταρίδη στον Καζναφέρη. Η κάρτα θα μείνει στο τσεπάκι του διαιτητή. Γιατί, άραγε;

48' Διαγώνιο σουτ του Κουίνσι από την αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής, στα χέρια του Βελλίδη.

48' Καπετάνο, Σουνά και Γιαννίτση ζεσταίνουν οι προπονητές του Άρη.

47΄ Σουτ του Σπυρόπουλου έξω από τη μεγάλη περιοχή του Βελλίδη στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

46' Άρχισε το β μέρος

46 Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό: Σισοκό στη θέση του Μαρίνου. Πιο επιθετικό θέλει τον Παναθηναϊκό ο Ζεσουάρδο...

Κριτική του α μέρους
Μουδιασμένα ξεκίνησε ο Άρης. Ίσως να περίμενε έναν άλλον Παναθηναϊκό. Οι "κίτρινοι" κλείστηκαν πίσω, αλλά όσο έβλεπαν ότι ο αντίπαλός τους δεν έκανε και τίποτα σημαντικό, ξεθάρρεψαν. Μετά το 15 πίεσαν πιο ψηλά, στο χώρο του κέντρου. Στο 30 ήλεγχαν το κέντρο κι έβγαζαν επιθέσεις. Κι ήταν αυτοί που κέρδισαν τις εντυπώσεις.
Οι γηπεδούχοι είναι, απλά, για κλάματα... Αν θεωρήσουμε φάσεις τις συρτές σεντρούλες από δεξιά κι αριστερά που κόντραραν στους αμυντικούς, τότε μπορούμε να πούμε ότι ο Παναθηναϊκός είχε παρουσία στο α μέρος. Ειδικά μετά το 15 χάθηκε... Καμία κλασσική ευκαιρία. Κι αν ο Άρης έχει τη δικαιολογία ότι παίζει με κύριο σκοπό το "μηδέν" στην άμυνα, ο Παναθηναϊκός ποιον σκοπό έχει σε αυτό το παιχνίδι; Ο Φερέιρα πρέπει να αλλάξει πολλά στο ημίχρονο...

Το α μέρος

45+3 Λήξη του α μέρους.

45+1 Επέστρεψε ο Αγκάνθο...

45'  Δυο τα λεπτά των καθυστερήσεων

45' Με φορείο εκτός ο Αγκάνθο, με δέκα ο Άρης.

44΄Φάουλ του Πίντο στον Αγάνθο, που τον χτύπησε στη μέση. Ο Ισπανός παραμένει στο έδαφος...

43' Ο Κουίνσι στην περιοχή του Άρη από διαγώνια αριστερή θέση, γύρισε για τον Τοτσέ, πρόλαβαν οι αμυντικοί κι ο Βελλίδης.

42' Μακρινό σουτ του Παπαστεριανού άουτ.

40' Ο Αγάνθο δέχτηκε τη μπάλα στον άξονα έξω από τη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού, με βαθιά μπαλιά του Παπαστεριανού, σούταρε για να μπλοκάρει ο κίπερ του ΠΑΟ.

39' Κίτρινη στον Κοέλιο που ανέτρεψε τον Κουίνσι

39' Καλή ευκαιρία για τον Άρη. Ο Ψυχογιός, σέντραρε συρτά από τα δεξιά προς τα πίσω, στο ύψος της γραμμής της μεγάλης περιοχής, πρόλαβε κι έδιωξε ο Ζένγκα, πριν από δυο παίκτες του Άρη, που καραδοκούσαν.

38' Το γήπεδο δεν... γέρνει όπως έλεγαν πολλοί πριν το παιχνίδι. Ο Άρης, εδώ και ώρα, ελέγχει το κέντρο.

37΄ Κίτρινη κάρτα στον Βιτόλο

36' Πρώτο κόρνερ για τον Άρη, με τον Κασναφέρη, περνά ανεκμετάλλευτο.

33 Κίτρινη κάρτα  στον Ψυχογιό

27’ Πρώτη κίτρινη κάρτα στο ματς για τον Σεϊταρίδη για το επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Καζναφέρη

25’ Ο Γιαννιώτας άλλαξε παπούτσια

20' Φάουλ σε διαγώνια θέση έξω από τη μεγάλη περιοχή, στα δεξιά, για τον Παναθηναϊκό. Εκτελεστής ο Χριστοδουλόπουλος. Η μπ'α λα στα χέρια του Βελλίδη.

19'  Μπορεί να μην έχουμε φάση στα τελευταία λεπτά, όμως, ο Άρης έχει ανεβάσει την άμυνά του στο κέντρο κι έχει δυσκολέψει πολύ τον Παναθηναϊκό.

15' Με βαθιές μπαλιές προσπαθεί να βρεθεί τα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός. Δείγμα του ότι ο Άρης είναι στημένος καλά.

12' Μακρινό σουτ του Αγάνθο από το ύψος του κέντρου, προσπαθεί να πιάσει στον ύπνο τον Καρνέζη, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, με δυο βήματα πίσω και πλάγια μπλοκάρει. Καλή σκέψη.

11' Φάουλ από τα δεξιά , διαγώνια θέση έξω από τη μεγάλη περιοχή του Άρη, για τον Παναθηναϊκό. Εκτελείται ψηλά, πρόλαβε ο Κοέλιο τον Βελάσκες κι έδιωξε κόρνερ. Στη συνέχεια μπλόκαρε ο Βελλίδης.

9' Σέντρα του Σεϊταρίδη, κεφαλιά του Βελάσκες, η μπάλα κυλά αργά άουτ.

7' Ιδιαίτερα δραστήριος ο Αγάνθο. Μόλις κέρδισε το πρώτο του φάουλ στο χώρο του κέντρου.

5' Συρτή σέντρα του από αριστερά, η μπάλα μπροστά από τον Βελλίδη και άουτ.

3' Οι πρώτες αναγνωριστικές μπαλιές. Αμυντικοί οι προσδιορισμοί του Άρη...

1' Άρχισε το παιχνίδι, με τον Παναθηναϊκό στη σέντρα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ(Φερέιρα): Καρνέζης, Πίντο, Βιτόλο, Τοτσέ(81' Φορναρόλι), Χριστοδουλόπουλος, Σείταρίδης, Ζέκα(68 Μαρίας), Μαρίνος(46 Σισοκό), Σπυρόπουλος, Βελάσκες, Κουίνσι

ΑΡΗΣ(Πασσιαλής-Μπουγιουκλής): Βελλίδης, Ψυχογιός, Μαργαρίτης, Παπαζαχαρίας, Πουλίδο, Κοέλιο(88' Σουνάς), Παπαστεριανός, Οικονομόπουλος(79' Γιαννίτσης), Γιαννιώτας, Καζναφέρης(65 Καπετάνος), Αγκάνθο