Πολύ καλό ρεπορτάζ έκαναν, σήμερα, τα παιδιά του thestival.gr, από τις εκδηλώσεις για τη Μέρα Χωρίς Αυτοκίντο, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κινητικότητας. >>>
Είχαν φωτορεπορτάζ από την υπαίθρια αγορά στήθηκε στον πεζόδρομο της Ικτίνου, όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να δουν και να πάρουν χειροποίητα κοσμήματα, είδη μπιζού και κατασκευές.




Όπως μετέδωσαν "η χαρά του παιδιού ήταν από το πρωί ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας, αφού τα “Παιδιά Εν Δράσει” διοργάνωσαν παιχνίδια στο δρόμο".


Ιδιαίτερα στάθηκαν στα 40 ποδήλατα του ΑΠΘ: "Την ευκαιρία να κάνουν δωρεάν βόλτες με 40 ποδήλατα του Γραφείου Περιβάλλοντος του ΑΠΘ και ταυτόχρονα να λάβουν ποδηλατικές συμβουλές από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, εκπρόσωπο του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ποδηλατικών Διαδρομών – Eurovelo, έχουν οι Θεσσαλονικείς, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ημέρας χωρίς αυτοκίνητο", υπογράμμισαν. 
Για το ποδηλατικό σιρκουί μετέδωσαν:
"Κλειστή είναι πλέον και η Λεωφόρος Νίκης, σύμφωνα με την Αστυνομία, καθώς είναι σε εξέλιξη το ποδηλατικό σιρκουί που πραγματοποιείται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αφετηρία τη Νικολάου Γερμανού και διέλευση από τις οδούς Τσιμισκή, Σαλαμίνος, Κουντουριώτου και Λεωφόρο Νίκης. Οι ποδηλάτες θα κάνουν αυτή τη διαδρομή 12 φορές και σύμφωνα με την Τροχαία απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και από τους πεζούς που κινούνται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης".


Είχαν φωτορεπορτάζ και από ο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Κινητικότητας Δημοτικών Κοινοτήτων Θεσσαλονίκης»,  που διοργανώθηκε από τον Γ.Σ. Μ.Αλέξανδρου Θεσσαλονίκης, στον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας.
Κι εκεί που έπρεπε να τα... χώσουν, τα έχωσαν: 
"Η διεξαγωγή του ποδηλατικού αγώνα και η απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο ιστορικό κέντρο της πόλης στάθηκαν αφορμή για να προκληθεί τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα στους δρόμους που επιτρέπεται η κυκλοφορία.
Τόσο στην οδό Εγνατία όσο και στην οδό Μοναστηρίου η ροή της κυκλοφορίας είναι προβληματική. Για να διανύσουν μία απόσταση 400 μέτρων στην οδό Μοναστηρίου οι οδηγοί χρειάζονται ακόμη και 30 λεπτά.
Λόγω του μεγάλου όγκου οχημάτων οι άντρες της τροχαίας αδυνατούν να αποσυμφορήσουν την κατάσταση", έγραψαν το απόγευμα.