Xάσμα μεταξύ Σούπερ Λίγκας και ΟΠΑΠ διαπιστώθηκε στην συνάντηση που είχαν την Τρίτη 18/9 οι πρόεδροί τους, Μώραλης και Λουρόπουλος αντίστοιχα, σχετικά με τα οικονομικά ανταλλάγματα που ζητεί ο συνεταιρισμός, προκειμένου να αποφασίσει την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος από την επόμενη σεζόν με την συμμετοχή 18 ομάδων.

Η πρώτη διαφωνία, προέκυψε καθώς, η Σούπερ Λίγκα, ζητά τριετή σύμβαση χορηγίας και τριετή σύμβαση διαφήμισης των παιχνιδιών του οργανισμού στις φανέλες των ομάδων, ενώ ο ΟΠΑΠ πρότεινε μονοετή σύμβαση κάτι που δεν καλύπτει την Λίγκα που πρότεινε με τη σειρά της διετή σύμβαση, χωρίς ο ΟΠΑΠ να συμφωνεί.

Η δεύτερη διαφωνία αφορά στο οικονομικό κομμάτι. Η Σούπερ Λίγκα ζητά περίπου 15 εκατ. ευρώ ώστε να καλυφθούν τα χρήματα που θα αναλογούν στις δύο προσθετές ομάδες από τα τηλεοπτικά δικαιώματα (η NOVA δεν δίνει παραπάνω χρήματα παρότι θα δείχνει περισσότερα ματς). Τα χρήματα που φέρεται να δίνει ο ΟΠΑΠ είναι λίγα περισσότερα από αυτά που προβλέπονται στη χορηγία που τρέχει αυτήν τη στιγμή (8,5 εκατ. ευρώ) και δεν ικανοποιούν τον συνεταιρισμό.

Τις επόμενες ώρες θα γίνει μια υστάτη προσπάθεια σύγκλισης και αν δεν επιτευχθεί αυτό η Σούπερ Λίγκα δεν θα συναινέσει στην αναδιάρθρωση και πιθανόν η ένταξη των Ηρακλή, Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας στη Φούτμπολ Λιγκ δεν θα ολοκληρωθεί.