Τη δυσπιστία των πολιτών στην ικανότητα των πολιτικών κομμάτων να κυβερνήσουν τη χώρα καταδεικνύει το πολιτικό Βαρόμετρο Σεπτεμβρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή. 

Το 54% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται κανένα κόμμα. Αντίθετα, το 20% δηλώνει ότι εμπιστεύεται περισσότερο τη ΝΔ, το 12% τον ΣΥΡΙΖΑ, το 9% το ΠΑΣΟΚ, το 8% τη ΔΗΜΑΡ, το 5% τη Χρυσή Αυγή, το 4% τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το 3% το ΚΚΕ. 
Λίγους μήνες πριν, τον Ιούλιο του 2012, το 39% δήλωνε ότι δεν εμπιστεύονταν κανένα από τα υπάρχοντα κόμματα.
Από τον τρόπο που κυβέρνηση και αντιπολίτευση αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της
χώρας, το 79% δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση και 85% από την αντιπολίτευση, ενώ ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση είναι το 20% των ερωτηθέντων και από την αντιπολίτευση το 13%.
Αν γίνονταν αύριο εκλογές, το 38% εκτιμά ότι θα κέρδιζε η ΝΔ με μικρή διαφορά, το 31% ο ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά, το 10% ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά και το 5% η ΝΔ με μεγάλη διαφορά. 
Συνολικά, στην παράσταση νίκης, το 43% εκτιμά ότι θα κέρδιζε η ΝΔ και το 41% ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Αναφορικά με το κόμμα που μπορεί να κάνει την καλύτερη αντιπολίτευση, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 32% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 14%, η Χρυσή Αυγή με 13%, το ΚΚΕ με 10% ενώ το 24% δεν επιλέγει κανένα από τα παραπάνω.
Στη δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων, προηγείται η ΔΗΜΑΡ με 47% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ 42%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 40%, ΝΔ 38%, ΠΑΣΟΚ 23%, Χρυσή Αυγή 22% και ΚΚΕ 19%. Ωστόσο, σε σύγκριση με τον Μάιο του 2012, η ΔΗΜΑΡ παρουσιάζει πτώση 15 μονάδων και η Χρυσή Αυγή αύξηση 10 μονάδων. 
Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος έρχεται ο Φώτης Κουβέλης με 52% και ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας 42%, ο Αντώνης Σαμαράς 39%, ο Πάνος Καμμένος 39%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 29%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος 22% και η Αλέκα Παπαρήγα 20%. 
Σε σύγκριση με τον Μάιο, τη μεγαλύτερη πτώση παρουσιάζει ο Φώτης Κουβέλης με -15 μονάδες και τη μεγαλύτερη άνοδο ο Νίκος Μιχαλολιάκος με +8 μονάδες. 
Καταλληλότερος πρωθυπουργός ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στον Αντώνη Σαμαρά, είναι ο Αντώνης Σαμαράς με 40% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 29%. Το 28% δεν προτιμά κανέναν από τους δύο. 
Ανάμεσα τους αρχηγούς και των επτά κομμάτων της Βουλής, καταλληλότερος για Πρωθυπουργός της χώρας είναι ο... κανένας με 30% και ακολουθούν: Α. Σαμαράς 22%, Αλ. Τσίπρας 17%, Ευ. Βενιζέλος 10%, Φ. Κουβέλης 8%, Π. Καμμένος 6%, Ν. Μιχαλολιάκος - Αλ. Παπαρήγα 3% . 
Τον περασμένο Μάιο ο κ. Τσίπρας είχε 22%, ο κ. Σαμαράς 20% ο κ. Βενιζέλος 16%, ενώ ο κανένας ελάμβανε 17%. 
Για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που έχει σήμερα η χώρα, το 29% εμπιστεύεται πολύ – αρκετά τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και το 64% λίγο - καθόλου. Πριν από περίπου ένα χρόνο, τον Νοέμβριο του 2011, το 21% εμπιστεύονταν πολύ – αρκετά τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το 78% λίγο - καθόλου. 
Ανεξάρτητα από το τι ψηφίζουν, το 37% θεωρεί ότι μία κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας. Το 23% προτιμά μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το 34% καμία από τις δύο. 
Το 68% αναμένει πρόωρες εκλογές και το 23% εκτιμά ότι η κυβέρνηση μάλλον θα εξαντλήσει την τετραετία. 
Επίσης, το 74% θεωρεί ότι τα πράγματα στη χώρα μας πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση, έναντι του 66% που θεωρούσε το ίδιο τον Ιούλιο και του 86% τον Μάιο. Αντίθετα στη σωστή κατεύθυνση πηγαίνουν τα πράγματα για το19% των ερωτηθέντων τον Σεπτέμβριο, έναντι 23% τον Ιούλιο και 6% τον Μάιο. 
Το 9% κρίνει ότι σε σύγκριση μ’ έναν χρόνο πριν, η θέση της χώρας μας στον κόσμο
έγινε πιο ισχυρή. Το αντίστοιχο ποσοστό του Μαίου ήταν 5%. Αντίθετα, το 60% κρίνει ότι η θέση της χώρας μας έγινε πιο αδύνατη, ενώ για το 31% η θέση της χώρας μας έμεινε η ίδια. 
Ακόμα, το 46% θεωρεί απίθανο να χρεοκοπήσει το ελληνικό κράτος τους επόμενους 12 μήνες έναντι ποσοστού 47% Ιούλιο και 38% Μάιο. Πιθανή είναι η χρεοκοπία για το 38% των ερωτηθέντων (39% τον Ιούλιο και 49% τον Μάιο). Το 13% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το ελληνικό κράτος έχει ήδη χρεοκοπήσει. Από τους ψηφοφόρους των τριών πρώτων κομμάτων (βάσει των αποτελεσμάτων των τελευταίων βουλευτικών εκλογών), χρεοκοπία βλέπουν το 25% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 50% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 23% του ΠΑΣΟΚ.
Η συντριπτική πλειοψηφία (88%) θεωρεί ότι τους επόμενους δύο – τρεις μήνες αναμένονται αρκετές απεργίες και κινητοποιήσεις.
Επίσης, το 85% εκτιμά ότι τα νέα μέτρα που σχεδιάζει να πάρει η Κυβέρνηση αφορούν τους ίδιους προσωπικά ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς τους, ενώ το 11% κρίνει ότι δεν τους αφορούν. 
Όσον αφορά στο μνημόνιο, το 68% τάσσεται κατά του μνημονίου και το 21% υπέρ. 
Από τους ψηφοφόρους των τριών πρώτων κομμάτων (βάσει των αποτελεσμάτων των τελευταίων βουλευτικών εκλογών), περισσότερο υπέρ είναι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ (46%) και ακολουθούν της ΝΔ (38%). Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του μνημονίου είναι μόλις το 4% των ψηφοφόρων του. 
Σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το 52% την κρίνει θετικά και το 44% αρνητικά. Από τους ψηφοφόρους των τριών πρώτων κομμάτων, το 67% των ψηφοφόρων της ΝΔ κρίνει την ΕΕ θετικά. Το αντίστοιχο ποσοστό για το ΠΑΣΟΚ είναι 63% και για τον ΣΥΡΙΖΑ 39%.
Επίσης, το 67% των ερωτηθέντων έχει θετική γνώμη για το ευρώ, έναντι 72% τον Ιούλιο και 77% τον Μάιο. Αντίθετα αυξήθηκαν οι αρνητικές γνώμες για το κοινό νόμισμα, στο 31% τον Σεπτέμβριο, από 26% τον Ιούλιο και 22% τον Μάιο. 
Από τους ψηφοφόρους των κομμάτων, θετική γνώμη για το ευρώ έχουν το 90%, των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, το 81% της ΝΔ και το 52% του ΣΥΡΙΖΑ. 
Τέλος, το 53% θεωρεί ότι η Ευρωζώνη έχει μέλλον, αντίθετα με το 41% που κρίνει ότι η Ευρωζώνη δεν έχει μέλλον. 
Η έρευνα διεξήχθη το διάστημα 6-11 Σεπτεμβρίου 2012.