Πέντε ώρες κράτησε η συνάντηση που είχε το Σάββατο ο Ιταλός πρωθυπουργός Μ. Μόντι με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Fiat, Σέρτζιο Μαρκιόνε, σε μία προσπάθεια να καθησυχάσουν τους 25.000 εργαζόμενους της αυτοκινητοβιομηχανίας που φοβούνται για πιθανότητα να κλείσει κάποια από τις μονάδες στη χώρα ή να αναγκαστούν να μπουν σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας.

«Οι ιθύνοντες της Fiat εξέφρασαν τη δέσμευσή τους να προστατευθεί η βιομηχανική παρουσία του ομίλου στην Ιταλία, χάρη και στην οικονομική ασφάλεια που οφείλεται, ιδίως, στην δραστηριότητα που έχει αναπτυχθεί εκτός Ευρώπης», τονίστηκε σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν η αυτοκινητοβιομηχανία και η κυβέρνηση. Στην ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, ότι η Fiat προσανατολίζεται προς την χρήση των τεσσάρων βιομηχανικών μονάδων που διαθέτει στην Ιταλία, με λογική που να ευνοεί τις εξαγωγές. Σε ό,τι αφορά νέες επενδύσεις, προστίθεται ότι «θα γίνουν την πρέπουσα στιγμή, για να μπορέσουν να ευνοηθούν πλήρως από την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής αγοράς». 
Η συνάντηση ορίσθηκε μετά τη δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Σέρτζιο Μαρκιόνε, ότι το σχέδιο Fabbrica Italia (Βιομηχανία Ιταλία), ύψους 20 δισ. ευρώ, δεν θα πρέπει πλέον να θεωρείται δεσμευτικό, δεδομένης της μεγάλης κρίσης των πωλήσεων στην ευρωπαϊκή και ιταλική αγορά. Τα συνδικάτα της χώρας έχουν εκφράσει έντονη ανησυχία για πιθανή νέα προσφυγή σε εκ περιτροπής απασχόληση και για πιθανότητα να κλείσει η Fiat μια από τις βιομηχανίες που διαθέτει στην Ιταλία. Συνολικά, η βιομηχανία που ιδρύθηκε από την οικογένεια Ανιέλι απασχολεί σε όλη τη χώρα 25.000 εργαζόμενους.