Στο πλαίσιο του εορτασμού για την Παγκόμια Ημέρα Τουρισμού 27 Σεπτεμβρίου, η Δημοτική Κοινότητα Ρόδου, διοργανώνει μια ιδιαίτερη συναυλία με τίτλο «Songs from the Edge of the World» – «Τραγούδια από την άκρη του Κόσμου» με Σολίστ την Ίριδα Μαυράκη, τηνMarmaris Chamber Orchestra, υπό την Διεύθυνση του Μαέστρου Murat Sumer και την συμμετοχή δύο μουσικών της Ρόδου, του Νίκου Χασάπη και Εμίλ Πολυμένοφ.

Ένα μυσταγωγικό μουσικό ταξίδι σε διαφορετικά ηχοχρώματα χωρών του κόσμου, τηνΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στο ανακαινισμένο Κινηματοθέατρο Ρόδον.
Σε συνεργασία με την Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου αλλά και με τη σημαντική στήριξη από τους Φορείς και Οργανισμούς:
ΔΟΠΑΡ, Τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Διεύθυνση Τουρισμού Νομού Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ΠΡΟΤΟΥΡ, Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, Πηγές Καλλιθέας ΑΕ, Δημοτική Κοινότητα Καλλυθιών, ΡΟΔΑ, Tεχνικές Υπηρεσίες Δήμου Ρόδου, την Ένωση Εστιατόρων Ρόδου η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, Χορηγών και φίλων.
Θα πρέπει να τονιστεί πως όλοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν στη συναυλία αφιλοκερδώς,έπειτα από  πρόταση της Ρόδιας Καλλιτέχνιδας Ίριδας, για «να συμμετέχουμε όλοι στην καλύτερη  προβολή της Ρόδου, ο καθένας με τον τρόπο του.»
Η Ρόδια ερμηνεύτρια σημειώνει για τη θεματολογία της συναυλίας: «Kάποτε πριν πολλά χρόνια οι άνθρωποι ταξίδευαν και έπαιρναν μαζί τους τα πολύτιμα λιγοστά κομμάτια του εαυτού τους, αναζητώντας νέους δρόμους και μονοπάτια. Εξερευνητές και οδοιπόροι στον δρόμο του μεταξιού, νομάδες της ερήμου, τροβαδούροι, βάρδοι, θαλασσινοί και νησιώτες. Μέσα απ’ όλα αυτά μετέφεραν μηνύματα, μέσα από τις τέχνες, το εμπόριο, την μουσική τους, το τραγούδισμα τους. Η μουσική ήταν, είναι και θα είναι η πιο όμορφη και μυστηριώδης γλώσσα, με ένα κοινό παγκόσμιο λεξικό, που εισχωρεί και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, του νου, της ψυχής, της καρδιάς, του πνεύματος. Τα τραγούδια από την άκρη του κόσμου δεν είναι παρά μόνον ένα πολύ μικρό ταξίδι σε διάφορες χώρες.
Οι απρόβλεπτοι σταθμοί, οι διαδρομές στην χώρα των πειραμάτων και της φαντασίας, της μουσικής εικόνας, δεν έχουν σύνορα και τελειωμό. Είναι μια μικρή περιπλάνηση που ξεκινάει από το Isle of Man κοντά στην Ιρλανδία στην γλώσσα της Γαλικίας, την Κέλτικη, μια μελωδία πανάρχαιη, περνάει απέναντι στην Αγγλία, εκεί που μαζεύονται από παλιά στο πασίγνωστο Scarborough Fair για να πουλήσουν τα αγαθά τους, συνεχίζει μέσα από τους Ρομα της Τρανσυλβανίας στα χρυσοστόλιστα καραβάνια τους, πιο πέρα στις οροσειρές, του Καυκάσου, στα ψηλά βουνά και κυπαρίσια, την Αρμενία, στις  πεδιάδες, τα λιβάδια, τα δάση , στην ποίηση του Νζίμ Χικμέτ στην  Τουρκία, στην θάλασσα, το λευκό και το γαλάζιο πέλαγος, στην Ελλάδα …».
Την Ίριδα Μαυράκη θα συνοδέψει η 18 μελής Ορχήστρα Δωματίου του Μαρμαρίς υπό την Διεύθυνση του Μαέστρου Murat Sumer , την οποία πλαισιώνουν: οι Εμίλ Πολυμένοφ στις κιθάρες και ο Νίκος Χασάπης στα κρουστά, μέσα από τις ενορχηστρωτικές προσαρμογές του Στέφανου Ευθυμίου και του Λεωνίδα Σακελλαρίδη.
Θα προλογίσουν οι μουσικοί : Τάσος Νάνος (μπουζούκι), Βασίλης Ζαχαρίου (κοντραμπάσο ) και Εμίλ Πολυμένοφ (κιθάρα).
Μια ιδιαίτερη βραδιά που θα δώσει τη δυνατότητα και στους επισκέπτες του νησιού, να παρακολουθήσουν μια συναυλία υψηλού επιπέδου.