Σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε σήμερα ο 35χρονος που σύμφωνα με την καταγγελία, ανάγκασε έναν ανήλικο να βγάλει τη μπλούζα του, στο κέντρο της Λάρισας, επειδή σε αυτή αποτυπωνόταν η ελληνική σημαία.


Πρόκειται για μια υπόθεση που άρχισε το απόγευμα της Κυριακής στο κέντρο της πόλης. Αντιεξουσιαστής πλησίασε ένα 12χρονο αγόρι και σύμφωνα με την καταγγελία του, το ανάγκασε να βγάλει την μπλούζα που φορούσε, επειδή σε αυτή υπήρχε η ελληνική σημαία και ο Σπαρτιάτης βασιλιάς Λεωνίδας. 
Το παιδί επέστρεψε ημίγυμνο στο σπίτι του και οι γονείς του έκαναν καταγγελία. Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Λάρισας.
Μετά την απολογία του, ο 35χρονος αντιεξουσιαστής καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή. Η δίκη έγινε σε κλίμα έντασης, καθώς μέσα στην αίθουσα βρισκόταν μέλη της «Χρυσής Αυγής» και ο βουλευτής Λάρισας του κόμματος Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.
Ο 35χρονος δεν έπεισε με την απολογία του. Ισχυρίστηκε ότι δεν υποχρέωσε αυτός το 12χρονο αγόρι να βγάλει την μπλούζα και όταν ρωτήθηκε πως βρέθηκε η μπλούζα του παιδιού στην τσάντα του, είπε ότι του την έδωσε ένας φίλος του.
πηγή: www.newpost.gr