Ο Λιούις Χάμιλτον είδε πρώτος την καρό σημαία στο Grand Prix της Μόντσα. Δεύτερη θέση για τον Πέρες ενώ τρίτος τερμάτισε ο Αλόνσο. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Βρετανού πιλότου στην ιταλική πίστα. >>>


Ο Βρετανός πιλότος δεν παρασύρθηκε από την ακατάσχετη φημολογία σχετικά με το μέλλον του τη νέα χρονιά και με μία εντυπωσιακή εμφάνιση σε όλο το grand prix αύξησε την πίεση στο Φερνάντο Αλόνσο, εκκινώντας και τερματίζοντας στην 1η θέση.

Η μέρα θα μπορούσε να είναι καλύτερη για τη McLaren, εάν ο έτερος πιλότος της, Τζένσον Μπάτον, δεν αντιμετώπιζε μηχανικά προβλήματα, τα οποία τον οδήγησαν στην εγκατάλειψη στον 35ο γύρο, παρότι γυρνούσε στην πίστα από τη 2η θέση.

Στη 2η θέση "σκαρφάλωσε" εκ νέου ο Σέρχιο Πέρες από τη 12η στην εκκίνηση, μετά τη μάχη του με τον Αλόνσο στον αγώνα της Μαλαισίας. Τότε ο Μεξικανός πιλότος έμεινε πίσω από τον Ισπανό, ωστόσο τώρα τερμάτισε μπροστά από τη Ferrari του πρωτοπόρου του πίνακα της βαθμολογίας, χάρη στη στρατηγική του ενός pit-stop που επέλεξε η Sauber.

Ο Αλόνσο έκανε χώρο για το Μεξικανό, ο οποίος ήταν πιο γρήγορος στην πίστα και περιορίστηκε στην 3η θέση του βάθρου, εκκινώντας από τη 10η, με την έτερη Ferrari του Φελίπε Μάσα, να τερματίζει μία θέση πιο πίσω.

Η Red Bull υπέστη πανωλεθρία στην ιταλική πίστα, αφού κανείς από τους οδηγούς της δεν κατάφερε να τερματίσει. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ζεμπάστιαν Φέτελ, αφού τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες για ένα "τζαρτζάρισμα" με τον Αλόνσο, ολοκλήρωσε τον αγώνα του 6 γύρους πριν το τέλος λόγω μηχανικού προλήματος. Ο Αυστραλός Μαρκ Γουέμπερ, μετά από μία έξοδο στον 50ό γύρο, κατάφερε να επιστρέψει στον αγώνα, μόνο για να εγκαταλείψει 2 γύρους πριν τον τερματισμό.