Τα ονόματα που "παίζουν" για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το δήμο Θεσσαλονίκης  από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, εμφανίζει σημερινό ρεπορτάζ του Νίκου Οικονόμου στον "Αγγελιοφόρο της Κυριακής", ενάμιση χρόνο πριν τις εκλογές... >>>

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τρεις είναι αυτήν τη στιγμή οι βασικοί «παίκτες», ενώ υπάρχει κι ένας... μπαλαντέρ που παίζει και στα δύο ταμπλό. 
Ως μπαλαντέρ το ρεπορτάζ εμφανίζει τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα μπορεί να εμφανιστεί και ως υποψήφιος για την ΠΚΜ και για το δήμο Θεσσαλονίκης -όλα εξαρτώνται από την έκβαση της δικαστικής περιπέτειας του Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Το δημοσίευμα επισημαίνει πως με τροπολογία που πέρασε λίγο πριν από τις εκλογές δίνεται η δυνατότητα στους μη εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους, όπως είναι ο κ. Τζιτζικώστας (ορίστηκε πριν από τις εκλογές από τον κ. Ψωμιάδη ως αντιπεριφερειάρχης και εκλέχτηκε χωρίς σταυρό) να διεκδικήσουν την εκλογή τους στη θέση του περιφερειάρχη, αν αυτός παυθεί.
Αν και δε θεωρείται Σαμαρικός (είχε υποστηρίξει Μπακογιάννη στις εσωκομματικές εκλογές), μπήκε στο ψηφοδέλτιο Ψωμιάδη με παρότρυνση Σαμαρά. Επίσης, διαθέτει καλές σχέσεις με το περιβάλλον του πρωθυπουργού.
Ο δεύτερος "παίκτης" είναι, για το δημοσίευμα -ποιος άλλος;- ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Για το τι θα κάνει, φυσικά, όλα εξαρτώνται από το αν θα δικαιωθεί -όπως λέει ο ίδιος- ή όχι, από τον Άρειο Πάγο, για την υπόθεση με το περίφημο πρόστιμο που μείωσε.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο κ. Ψωμιάδης δεν έχει τις σχέσεις που είχε με την ηγεσία της Ν.Δ., όμως επισημαίνεται πως ήταν ο επικεφαλής της εκλογικής μάχης στη Νέα Δημοκρατία, για το αποτέλεσμα της οποίας ο ίδιος επαίρεται.
Δεν αναφέρεται, πάντως, ότι ο Π. Ψωμιάδης αντιμετωπίζει κι άλλο ένα δικαστήριο, για το θέμα των κατατμημένων έργων της πρώην Νομαρχίας, που δινόταν με απευθείας αναθέσεις.
Για το ρεπορτάζ του "Αγγελιοφόρου της Κυριακής" ο τρίτος "παίκτης" είναι ο σημερινός υπουργός Μακεδονίας - Θράκης και βουλευτής της Β΄ Θεσσαλονίκης Θόδωρος Καράογλου.  Έχει παλιές σχέσεις με την αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρέτησε 17 ολόκληρα χρόνια. Εκλέχτηκε πρόεδρος της κοινότητας Ζαγκλιβερίου και στη συνέχεια νομαρχιακός σύμβουλος. Ηταν, μάλιστα, πρώτος σύμβουλος σε σταυρούς της παράταξης του Παναγιώτη Ψωμιάδη, που κέρδισε τις εκλογές της νομαρχίας το 2002. Στη συνέχεια, αναδείχτηκε βουλευτής, αλλά δε σταμάτησε ποτέ να ενδιαφέρεται για τα της αυτοδιοίκησης. 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς τον επέλεξε να είναι ο πρώτος ΥΜΑ-Θ μετά το 2009 του δίνει εμφανώς ένα προβάδισμα στη μάχη, καθώς μπορεί να «παίξει μπάλα» σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα και φυσικά στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Αν και δε θεωρείται αμιγώς σαμαρικός (το 2009 στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ είχε στηρίξει διακριτικά την Ντόρα Μπακογιάννη), εσχάτως κινείται κοντά στον Αντώνη Σαμαρά και φαίνεται ότι έχει κερδίσει με τη στάση του (ιδιαίτερα στην κρίσιμη βραδιά της ψηφοφορίας του δεύτερου μνημονίου) την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού.
Το δημοσίευμα πάντως επισημαίνει πως βρισκόμαστε μακριά από την αυτοδιοικητική κάλπη και ότι όλα θα εξαρτηθούν από ένα απλό πράγμα: Από το ποιος θα ΄ναι κυβέρνηση τον Ιούνιο του 2014, όταν θα κληθούμε να επιλέξουμε "τοπικούς άρχοντες". Διαφορετικά θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μια τέτοια αναμέτρηση και διαφορετικά η... αντιπολίτευση της Νέας Δημοκρατίας.
Στέλεχος της Ν.Δ. από τη Θεσσαλονίκη, που του θέσαμε υπόψη του το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, απάντησε: "Υπάρχουν κι άλλοι. Δεν υπάρχει... πενία στελεχών, για τα αυτοδιοικητικά, στη Νέα Δημοκρατία". Αισιοδοξία; Υπερβολή; Είδομεν...