Τον πιστό σύντροφό της Monty, ένα σκυλάκι ράτσας «Pembroke Welsh Corgi», έχασε η βασίλισσα Ελισάβετ, όπως ανακοίνωσαν σήμερα τα Aνάκτορα του Μπάκιγχαμ. >>>

Το σκυλάκι το είδαν εκατομμύρια τηλεθεατές, όταν εμφανίστηκε στην ταινία του Danny Boyle κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2012, στο πλευρό της Ελισάβετ και του βρετανού κατάσκοπου James Bond, που ενσάρκωσε ο ηθοποιός Daniel Craig. 
Ο θάνατος του 13χρονου σκυλιού, ο οποίος ανήκε στο παρελθόν στην βασιλομήτορα, αφήνει το παλάτι με δύο Corgi, τον Willow και τη Holly.
Η ράτσα των συγκεκριμένων σκυλιών συνδέεται άρρηκτα με την οικογένεια Windsor από το 1933, όταν ο τότε μελλοντικός βασιλιάς George VI απέκτησε το πρώτο Corgi Pembroke, που ονομαζόταν Dookie.
Όλα τα σκυλιά που απέκτησε η Ελισάβετ είναι απόγονοι της Susan, που η βασίλισσα είχε λάβει για τα 18α γενέθλιά της... Από τότε, αγάπησε τη ράτσα και μάλιστα τα κοντοπόδαρα σκυλάκια είναι ιδιαίτερα καλομαθημένα αφού έχουν δικό τους δωμάτιο στο παλάτι, το Corgi Room και τα φροντίζει η ίδια η βασίλισσα.