Πωλείται η έπαυλη του Μπερλουσκόνι

Η Βίλα Τσερτόζα στη βορειοανατολική Σαρδηνία, πωλείται από 450 ως 470 εκατομμύρια ευρώ. >>>
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναζητεί αγοραστή από το καλοκαίρι του 2009 όταν ένας παπαράτσο στο νησί τράβηξε 7.000 φωτογραφίες του εσωτερικού της κατοικίας και των φιλοξενουμένων της, ανάμεσα στους οποίους πολλές γυμνόστηθες νεαρές γυναίκες.

Η Repubblica επικαλείται δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας La Nuova Sardegna, σύμφωνα με το οποίο, αντιπρόσωποι της κτηματομεσιτικής εταιρείας Idra srl, που διαχειρίζεται τα ακίνητα του Μπερλουσκόνι, θα συναντηθούν εντός των προσεχών ημερών, πιθανότατα στο Παρίσι, με εκπροσώπους του αγοραστή που λέγεται ότι είναι άραβας πρίγκιπας ή ρώσος πολυεκατομμυριούχος.


Η βίλα Τσερτόζα είναι μια ονειρεμένη ιδιοκτησία και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ιταλίας εδώ και δεκαετίες, ο οποίος δεν έχει σταματήσει να την επεκτείνει με την αγορά γειτονικών οικοπέδων, με αποτέλεσμα η έκτασή της να υπολογίζεται σήμερα στα 1.200 στρέμματα, διπλάσια από την έκταση του Βατικανού.

Η ιδιοκτησία αυτή περιλαμβάνει τρεις επαύλεις και βρίσκεται στο πιο κοσμοπολίτικο κομμάτι της Σαρδηνίας, την Κόστα Σμεράλντα, στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, η πιο ωραία από τις τρεις επαύλεις είναι αυτή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι: 2.600 τετραγωνικά μέτρα με επτά κρεβατοκάμαρες και περίπου 10 ακόμα δωμάτια ανάμεσα στα μπάνια, τις κουζίνες και τα σαλόνια.

Η δεύτερη κατοικία φιλοξενεί τα παιδιά από το δεύτερο γάμο του και η τρίτη σημαντικούς προσκεκλημένους, όπως για παράδειγμα το ζεύγος Μπλερ ή τον Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποίο ο Μπερλουσκόνι φιλοξενεί συχνά.

Η Βίλα Τσερτόζα περιλαμβάνει ακόμα μια τεχνητή λίμνη, ένα τεχνητό ηφαίστειο, επτά πισίνες, θερμοκήπιο με ορχιδέες και χιλιάδες φοίνικες, κάκτους και σπάνια φυτά.

Η πληροφορία ότι η έπαυλη πωλήθηκε το 2009 στην οικογένεια του εμίρη του Αμπού Ντάμπι διαψεύσθηκε από την πλευρά του φημολογούμενου ενδιαφερόμενου αγοραστή.

Σχόλια