Να χαρίσει το αξίωμα του Προέδρου στον Μπάρακ Ομπάμα φαίνεται πως αποφάσισε ο Μιτ Ρόμνεϊ...

Τα χνάρια της συντηρητικής, πρώην υποψήφιας αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Σάρα Πέιλιν, διαβόητης για τις... γκάφες της, κινείται ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος εξέπληξε ξανά!
Μία εβδομάδα μετά τις δηλώσεις υποτίμησης του 47% που ψηφίζει Ομπάμα, ο Ρόμνεϊ διερωτήθηκε "γιατί δεν ανοίγουν τα παράθυρα του αεροπλάνου", τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί πρόβλημα σε περίπτωση πυρκαγιάς...
Το... μαργαριτάρι διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση στην Καλιφόρνια, όταν αναφέρθηκε στην αναγκαστική προσγείωση που έκανε το αεροπλάνο που μετέφερε τη σύζυγό του.
"Εκτιμώ το γεγονός ότι (η σύζυγός μου) είναι στο έδαφος, σώα και αβλαβής. Και δεν πιστεύω ότι γνωρίζει πόσο πολύ ανησυχήσαμε κάποιοι από εμάς" είπε.
Και πρόσθεσε: "Όταν υπάρχει φωτιά στο αεροπλάνο, δεν υπάρχει χώρος να κρυφτείς και δεν υπάρχει επίσης οξυγόνο από έξω, διότι τα παράθυρα δεν ανοίγουν. Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό. Είναι πραγματικά ένα πρόβλημα. Είναι πολύ επικίνδυνο".
Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν σάλο αντιδράσεων, με τους ειδικούς να εξηγούν ότι σε περίπτωση που τα παράθυρα άνοιγαν και έμπαινε οξυγόνο, τότε θα φούντωνε τη φωτιά, ενώ θα μειωνόταν η πίεση της καμπίνας, με αποτέλεσμα να σκιστεί στα δύο η άτρακτος.
Πιο αμείλικτοι ήταν οι χρήστες του Διαδικτύου, οι οποίοι δεν έχουν ξεχάσει τις προηγούμενες γκάφες του Ρόμνεϊ. Η επίμαχη δήλωση αναπαρήχθη παντού, συγκεντρώνοντας ειρωνικά σχόλια.

Άραγε ο 65χρονος μορμόνος έκανε πλάκα ή το είπε σοβαρά; 
Λίγες ώρες μετά τη γνωστοποίηση του περιστατικού, η δημοσιογράφος Άσλι Πάρκερ που πρώτη δημοσίευσε την είδηση στους New York Times, υποστήριξε ότι ο Ρόμνεϊ αστειευόταν...
"Ήταν προφανές ότι έκανε πλάκα και όταν το είπε αυτό, όλοι άρχισαν να γελούν" είπε η δημοσιογράφος. 
Πολλοί ωστόσο δεν φάνηκε να πείστηκαν από τη δήλωση αυτή, διερωτώμενοι εάν όλοι γέλασαν με αυτό που είπε ο Ρόμνεϊ ή με τον ίδιο;