Η τρόικα βρίσκεται  στην Αθήνα και αναμένεται σήμερα το μεσημέρι να ενημερωθούν από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για τα μέτρα, στα οποία έχει καταλήξει η κυβέρνηση. >>>

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει σύσκεψη των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά, όπου θα τεθεί επί τάπητος το νέο πακέτο επώδυνων μέτρων ύψους 11,9 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, οι τροϊκανοί έχουν μέχρι στιγμής εκφράσει ενστάσεις σχετικά με τις επιλογές του οικονομικού επιτελείου. Από το σύνολο των παρεμβάσεων ύψους 11,9 δισ. ευρώ η τρόικα εκφράζει ενστάσεις για μέτρα μεταξύ 1,7 και 2 δισ. ευρώ. Όπως τονίζουν στελέχη των κομμάτων που συμμετείχαν στη διαβούλευση με το υπουργείο Οικονομικών, από τις διευκρινίσεις που ζητήθηκαν στο μέτρο της αύξησης των ελάχιστων ενσήμων από τα 4.500 στα 6.000, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν συνυπολογιστεί όλες οι παράμετροι, με αποτέλεσμα αντί των προβλεπόμενων 30 εκατ. ευρώ, η εξοικονόμηση δαπάνης από το σχετικό μέτρο να υπολογίζεται τελικά έως και 180 εκατ. ευρώ.