Την ανέτρεψε την παροιμία ένας αστυνομικός από τη Γουμένισσα Κιλκίς! Μπορεί η λαϊκή ρήση να θέλει κάποιον "ή παπά - παπά, ή ζευγά - ζευγά", αυτός, όμως, είναι αποφασισμένος να κρατήσει... δυο καρπούζια σε μια μασχάλη! >>>

Ο αστυνομικός Αθανάσιος Παπαδόπουλος, είναι, από σήμερα, ο... παπα-Θανάσης της Γουμένισσας! Αποφάσισε, πατέρας δύο παιδιών αυτός, να ενδυθεί το ράσο, να υπηρετήσει τον Κύριο, σε μια άμισθη θέση!
Ο φιλοξενούμενος Ιεράρχης Προικονήσσου κ. Ιωσήφ εναπέθεσε τας χείρας του εις την κεφαλήν του υποδιακόνου Αθανασίου επικαλούμενος την επέλευση της χάριτος του Παναγίου Πνεύματος.
Είναι χαρακτηριστική η αποστροφή του λόγου του υποψηφίου: “Η δική σας συμμετοχή πολλαπλασιάζει τη συγκίνηση, καθώς μας μεταλαμπαδεύετε την ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου, του ποιμένοντος την περιοχή της Ανατολικής Θράκης, από την οποία οι πρόγονοί μου κατάγονται”.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης προσεφώνησε τον υποψήφιο, λέγοντάς του μεταξύ άλλων: "Να λάμπεις. Να σκορπίζεις της αθανασίας το φως ως επώνυμος της αθανασίας και να μεταδίδεις τον θείο γλυκασμό στους εν σκότει και σκιά θανάτου καθημένους, νοηματίζοντας και δίδοντας περιεχόμενο και προοπτική ζωής σε όσους σε πλησιάζουν.
Σεμνός και ταπεινός όπως είσαι, να τιμάς και να σέβεσαι την διακονία και την αποστολή που έχεις στο σώμα της Αστυνομίας, αλλά κυρίως και κατ᾽ εξοχήν στο σώμα τού Χριστού, που είναι η Εκκλησία, το τιμαλφέστερο και προσφιλέστερο δημιούργημα του Θεού".
Και θύμισε ότι και ο προπάπος του αστυνομικού ήταν, επίσης, ιερέας!

Επακολούθησε η χειροτονία, η ψαλμώδηση του “Τις Θεός μέγας…” μετά στίχων.Το “Πάτερ ημών” εκφώνησε ο 5ετης Νεκτάριος, ένας από τους δυό γιους του χειροτονηθέντος.
Παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Χρήστος Γκουντενούδης, ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Αθαν.Λαπόρδας, ο Βουλευτής Κιλκίς κ. Θεόδ.Παραστατίδης, ο μετατεθείς σε νέα Διεύθυνση τ. Αστ.Δντης Κιλκίς κ. Μπαντουβάκης, ο αναπληρωτής Αστ.Δντης Κιλκίς κ. Ιω.Λιάπης, ο νέος Ταξίαρχος της 33ης Μ/Κ Ταξιαρχίας κ. Γεώργιος Δάδδας και άλλοι φορείς είτε εκπρόσωποι Αρχών.


Έτσι, σήμερα, ο παπα-Θανάσης, χειροτονήθηκε από τον μητροπολίτη Γουμένισσας. Άξιος! Και, μάλιστα... δύο φορές!