Το δημόσιο χρωστά στον ΟΑΣΘ 65 εκατομμύρια ευρώ!

Χωρίς λεωφορεία κινδυνεύει να μείνει η Θεσσαλονίκη μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, εάν η κυβέρνηση δεν καταβάλει στον ΟΑΣΘ μέρος των συνολικά 65 εκατομμυρίων Ευρώ που οφείλονται στον οργανισμό από το 2010 μέχρι και σήμερα. >>>

Με επιστολή του προς τον αρμόδιο υπουργό, το δ.σ. του ΟΑΣΘ δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε στάση πληρωμών, σε περίπτωση που δεν δοθεί στον ΟΑΣΘ έστω και μέρος των οφειλομένων. Κάτι που σημαίνει ότι, ουσιαστικά, τα λεωφορεία θα ακινητοποιηθούν, αφού η διοίκηση του ΟΑΣΘ δε θα διαθέτει χρήματα ούτε για καύσιμα!
Ο Οργανισμός έχει λαμβάνειν 10,5 εκ. ευρώ από το 2012, 35 εκ. ευρώ από το 2011 και 20 εκ. ευρώ για το διάστημα μέχρι τον Αύγουστο του 2012. Εάν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει στην αποπληρωμή μέρους των οφειλομένων στον Οργανισμό, τα χρέη στον ΟΑΣΘ θα φτάσουν στα τέλη του έτους στα 96 εκ. ευρώ.
Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, εάν η κυβέρνηση δεν προχωρούσε στην επιδότηση του εισιτηρίου –η καταβολή της οποίας καθυστερεί- το κόμιστρο θα άγγιζε το 1,75 ευρώ.
Την έντονη ανησυχία τους μπροστά στο ενδεχόμενο να ακινητοποιηθούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ εξέφρασαν τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και Θεσσαλονικείς. Σε ρεπορτάζ της δημοτικής τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV100 που θα μεταδοθεί στο δελτίο ειδήσεων στις 7 μ.μ., απλοί Θεσσαλονικείς υπογραμμίζουν ότι -ειδικά σε εποχές κρίσης- είναι απαραίτητο να υπάρχει συχνή, αλλά και φθηνή, αστική συγκοινωνία.
Να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο μετακινούνται με τα αστικά λεωφορεία περίπου 175 εκ. επιβάτες .