"Και στη χώρα μου αντιδρούν όταν λαμβάνονται σκληρά μέτρα", είπε

«Όλοι θα πρέπει να πειστούν ότι ο δρόμος που βαδίζει τώρα η Ελλάδα είναι ο μοναδικός για την σωτηρία της». Με αυτή την φράση απάντησε ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας Χ. Φούχτελ στην ερώτηση που του έγινε κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου. >>>

Αφορμή για την ερώτηση αποτέλεσε η κινητοποίηση συνδικαλιστών των Σωμάτων Ασφαλείας απέναντι από την κεντρική πύλη του Μεγάρου Μαξίμου, όπου εκπρόσωποι των ομοσπονδιών αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών ανήρτησαν ένα πανό που έγραφε: «Στο αγαθό της ασφάλειας του πολίτη δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές». Οι συνδικαλιστές έφτασαν στο σημείο την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Φούχτελ.
«Είμαι δημοκράτης σέβομαι τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας όλων, ωστόσο όλοι θα πρέπει να πειστούν ότι ο δρόμος που βαδίζει τώρα η Ελλάδα είναι ο μοναδικός για την σωτηρία της» απάντησε ο κ. Φούχτελ όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την κινητοποίηση των συνδικαλιστών των Σωμάτων Ασφαλείας. «Κατανοώ τις αντιδράσεις. Και στη δική μου χώρα υπάρχουν διαμαρτυρίες όταν λαμβάνονται μέτρα, ωστόσο είναι σημαντικό να πειστούν οι πολίτες (της Ελλάδας) ότι τα μέτρα που λαμβάνονται είναι τα βέλτιστα», κατέληξε ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας.
Ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ο υπουργός Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδης, που ήταν παρών στη συνάντηση, όπως και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, δήλωσε ότι με τον κ. Φούχτελ είχαν μια καλή συνεργασία για θέματα που αφορούν κυρίως τη μεταφορά τεχνογνωσίας στον δημόσιο τομέα. 

Γερμανική τεχνογνωσία για ελληνικούς δήμους
Νωρίτερα, ο κ. Φούχτελ είχε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη. Μια συνάντηση που σημαίνει πολλά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού αυτό είναι το αντικείμενο του Γερμανού υφυπουργού.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ο οποίος με απόφαση του πρωθυπουργού ορίστηκε αντίστοιχα ως εντεταλμένος της ελληνικής κυβέρνησης για ζητήματα διμερούς συνεργασίας των ΟΤΑ, έθεσε στον κ. Φούχτελ τους βασικούς τομείς στους οποίους αποφασίστηκε από κοινού να εστιαστεί η ανταλλαγή τεχνογνωσίας. 
Αναλυτικά οι τομείς αυτοί είναι:

  • - Οι σύγχρονες μέθοδοι εξορθολογισμού των ΟΤΑ
  • - Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
  • -Το Περιβάλλον και η Διαχείριση Απορριμμάτων
  • - Η χρήση Νέων Τεχνολογιών στη Διοίκηση
  • - Η ανάπτυξη Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού
  • - Η προώθηση συνεργειών μεταξύ δήμων και επιχειρήσεων καθώς και η προώθηση 
  • εταιρικών σχέσεων μεταξύ πόλεων και περιφερειών. 
  • - Η μόχλευση και αξιοποίηση της Δημοτικής Περιουσίας
  • - Οι σύγχρονες μέθοδοι ενίσχυσης των κοινωνικών δικτύων των δήμων, με στόχο τον 
  • αποτελεσματικό πόλεμο ενάντια στη φτώχεια κ.α. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι μετά τη συνάντηση μεταξύ των κ.κ. Στυλιανίδη και Φούχτελ, στην οποία πήραν μέρος ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Συρίγος και οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου, Γιάννης Ιωννίδης και Άγγελος Συρίγος, διεξήχθη και συνάντηση σε επίπεδο ομάδων εργασίας μεταξύ των δύο υπουργείων.