Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, προβλέπονται για σήμερα, για την περιοχή της Θεσσαλονίκης. >>>

Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Το θερμόμετρο θα δείχνει από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου.
Γενικά, για όλη τη χώρα, προβλέπεται συννεφιά, τοπικές βροχές και καταιγίδες, ειδικά στα δυτικά και βόρεια. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ενδέχεται τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά.
Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τα φαινόμενα θα είναι πιθανόν κατά τόπους ισχυρά. Σταδιακή ύφεση των φαινόμενων από το βράδυ και από τα δυτικά.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση. Από το βράδυ και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: στα ανατολικά από 17 έως 28 και στα δυτικά από 13 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: τοπικές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοτέρα σποραδικές καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα σταδιακά θα ασθενήσουν.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 που από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά αίθριος αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 που από αργά το βράδυ και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: στις Κυκλάδες γενικά αίθριος. Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες με πιθανότητα σποραδικών βροχών.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στην Κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Στα βόρεια το βραδύ θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες .
Ανεμοι: στα βόρεια δυτικοί νοτιοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ, που τη νύχτα θα στραφούν σε βορείους και θα ενισχυθούν. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.