Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την αξιοποίηση των αεροδρομίων της χώρας. Αυτό επισήμανε ο αρμόδιος υπουργός, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης. >>>

Ο υπουργός μίλησε σε εκδήλωση που οργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η «Κίνηση Πολιτών», με θέμα την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ.  Όπως εξήγησε ο υπουργός, το θέμα σχετίζεται άμεσα και με τα 37 περιφερειακά αεροδρόμια, για τα οποία, όπως είπε, η κυβέρνηση επιθυμεί να καταστούν ένας σημαντικός μοχλός για την ανάκαμψη της οικονομίας, ενώ έκανε γνωστό ότι σύντομα το υπουργείο με τους συναρμόδιους φορείς, θα καταρτίσουν τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις για το ρυθμιστικό πλαίσιο, σχετικά με τις υποχρεώσεις κοινής ωφέλειας των ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Η περίπτωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση της ROSCO και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, είπε ότι οι δύο αυτές περιπτώσεις συνοψίζουν πολλές από τις παθογένειες του παρελθόντος. Ειδικά για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπογράμμισε ότι υπάρχουν πολύ σύνθετα ζητήματα. 
«Πρώτα πρέπει να ξεπεράσουμε τα όποια νομικά εμπόδια υπάρχουν στα ζητήματα κρατικών ενισχύσεων για τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να γίνει το πλάνο οργανωτικής αναδιάρθρωσης. Αναμένουμε αποτελέσματα τους αμέσως επόμενους μήνες.  Μετά την αποσαφήνιση του τοπίου, θα δρομολογηθεί και η ιδιωτικοποίηση της ROSCO, εταιρίας για τη συντήρηση του τροχαίου υλικού, κατά τα πρότυπα άλλων χωρών για να διευκολυνθεί στην συνέχεια και η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ», τόνισε ο υπουργός. 

"Παθογένειες ο λαϊκισμός κι ο κρατισμός"
Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, η χώρα υπέφερε από δύο μεγάλες παθογένειες, για τις οποίες, όπως είπε, «ευθύνεται ξεκάθαρα και ο πολιτικός κόσμος, οι οποίες την οδήγησαν εδώ: το λαϊκισμό και τον κρατισμό». 
Όπως επισήμανε ότι η δημαγωγία και η αντιπαράθεση, δηλητηρίασαν την πολιτική και την κοινωνική ζωή του τόπου, ενώ ο κρατισμός συμπίεσε την ιδιωτική πρωτοβουλία, σχεδόν ποινικοποίησε την επιχειρηματικότητα, ενώ ο υπερδανεισμός δημιούργησε ένα σπάταλο κράτος. 
«Τώρα, όμως, αυτό, όμως, που εξελίσσεται μπροστά μας είναι μια μάχη. Μία μάχη για την Ελλάδα, τα σπίτια μας και τις οικογένειές μας. Εάν αποτύχουμε, θα πρόκειται για μια τεράστια εθνική τραγωδία, με συνέπειες για όλους ανεξαιρέτως. Επομένως, η προσπάθεια πρέπει να γίνει με αίσθημα ευθύνης και εθνική ενότητα. Μονάχα ενωμένοι θα νικήσουμε», κατέληξε ο υπουργός.
Χαρακτήρισε δευτερεύον ζήτημα τις εκλογές, αφού προτεύον είναι η σωτηρία της Ελλάδας. 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, βουλευτές, μέλη διοικήσεων επιμελητηρίων, κ.α. εκπρόσωποι φορέων και παραγωγικών τάξεων της πόλης.