Δήλωση βόμβα απο τον Γιάννη Στουρνάρα. >>>


- Οι πανεπιστημιακοί απειλούν να τινάξουν στον αέρα την εξεταστική τον Σεπτέμβριο
- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στο Παναθηναϊκό Στάδιο από αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς
- Δείτε τις κλιμακωτές μειώσεις στους μισθούς των πανεπιστημιακών
- Τι αποκαλύπτει στο NewsIt ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Χρήστος Φωτόπουλος

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, αντιδρώντας στις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, προανήγγειλαν οι εκπρόσωποι των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των λιμενικών, μετά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Οικονομικών, με τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα.

Αυτό όμως που προκαλεί πραγματικά σοκ είναι η ατάκα του υπουργού Οικονομικών που άφησε με ανοιχτό το στόμα τους συνδικαλιστές. "Το θέμα είναι να έχετε μισθό". Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας άφησε άφωνους τους συνδικαλιστές μ΄ αυτή τη φράση. Ειλικρίνια ή κυνισμός; Ότι κι αν είναι ο Γιάννης Στουρνάρας κυριολεκτικά πάγωσε τους εκπροσώπους των αστυνομικών, με όσα τους είπε. Μεταξύ των οποίων ήταν ότι το 2013 θα πρέπει να κόψει άλλα 200.000.000 από τη μισθοδοσία!!!

Η συνάντηση διήρκεσε μόλις 15 λεπτά και όπως ανέφεραν αμέσως μετά οι εκπρόσωποι των ένστολων, ο υπουργός τούς παρουσίασε ένα προαποφασισμένο σχέδιο, για περικοπές της τάξεως του 6,5%- 7% εφέτος και 12% το 2013.

Όμως, σύμφωνα με τους ίδιους, οι περικοπές υπερβαίνουν το 20%, εάν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι «παγώνουν» οι προαγωγές και κατ' επέκταση η μισθολογική εξέλιξη. Κάλεσαν δε, τους αρχηγούς των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, να «βάλουν φρένο στα σχέδια για περικοπές».

Όπως αποκάλυψε στο NewsIt ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Xρήστος Φωτόπουλος οι ένστολοι αποχώρησαν από το διάλογο καθώς όπως τονίζει "μας πηγαίνουν για ενταφιασμό", ενώ σημείωσε με νόημα πως "έχουμε συνηθίσει τις δολοφονίες, αλλά αυτή τη φορά δεν θα κάτσουμε να δούμε να δολοφονούν τη ζωή μας΄".

Αναφορικά με τη στάση του υπουργού Οικονομικών, ο κ. Φωτόπουλος τόνισε πως ήταν αδιάλλακτος και όταν ρωτήθηκε ο κ. Στουρνάρας εάν αυτή είναι η τελεσίδικη απόφαση της κυβέρνησης, τόνισε πως αυτή η πρόταση του οικονομικού επιτελείου, την οποία θα καταθέσει στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών.

Την Τετάρτη λοιπόν στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που απαρτίζουν τη κυβέρνηση, θα παρθεί και η τελική απόφαση για τη μείωση στα ειδικά μισθολόγια μιας και η λέξη πλέον ισοδύναμα αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός.

Πάντως, οι ένστολοι ετοιμάζουν ήδη κινητοποιήσεις και ξεκινούν την Πέμπτη με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ

Μεσοσταθμικές περικοπές της τάξεως του 17,5% θα υποστούν στα ειδικά μισθολόγιά τους οι πανεπιστημιακοί, όπως ανακοίνωσε στους εκπροσώπους τους, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, κατά τη συνάντηση στο υπουργείο.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των πανεπιστημιακών, οι μειώσεις στις αποδοχές θα είναι κλιμακωτές και συγκεκριμένα, στα 0- 1.000 ευρώ θα είναι 5%, στα 1.001- 1.500 ευρώ θα είναι 15%, στα 1.501- 2.500 ευρώ θα είναι 25% και στις αποδοχές των 2.501 ευρώ και άνω θα γίνουν περικοπές 30%.

Οι πανεπιστημιακοί κατήγγειλαν ότι, με τις περικοπές αυτές, επιστρέφουν μισθολογικά στο 1995 και αντιπροτείνουν να υπάρξει, για το σύνολο των ειδικών μισθολογίων, επιστροφή στα μισθολογικά επίπεδα του 2001.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η πολιτική της κυβέρνησης ισοπεδώνει τον κλάδο των πανεπιστημιακών, ακυρώνει το ερευνητικό έργο και ωθεί τους νέους φοιτητές και ερευνητές να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό. Εξετάζουν δε, το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις κατά την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου.