Σε ιδιώτη αναθέτει την αποκομιδή των απορριμμάτων της δημοτικής ενότητας Θερμαϊκού (περιοχές Περαίας, Μπαξέ και Αγίας Τριάδας) ο ομώνυμος δήμος. >>>


Ο Θερμαϊκός προστίθεται έτσι στη λίστα των δήμων -συνολικά 35 στην Ελλάδα- που ανέθεσαν τμήμα μόνον ή και το σύνολο των υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιώτες. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί και πάλι την έντονη αντίδραση των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, που κάνουν λόγο για στοχευμένη προσπάθεια απαξίωσης των δημοτικών υπηρεσιών, με τελικό σκοπό την εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες και στο τέλος την απόλυση των εργαζομένων, στο πλαίσιο και των απαιτήσεων της τρόικας.
Σύμφωνα με την περίληψη της διακήρυξης που βγήκε «στον αέρα», ο σχετικός διαγωνισμός, προϋπολογισμού 226.000 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ, αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων στη δημοτική ενότητα Θερμαϊκού για πέντε μήνες και θα διεξαχθεί στις 26 Σεπτεμβρίου.
Ο συγκεκριμένος δήμος είχε προχωρήσει και το καλοκαίρι στην ανάθεση του έργου της αποκομιδής των σκουπιδιών σε ιδιώτη (και πάλι με διαγωνισμό, ύψους 165.000 ευρώ) μόνο για το κομμάτι της Περαίας, λόγω της κατακόρυφης αύξησης του πληθυσμού που παρατηρείται στην περιοχή κάθε καλοκαίρι.
Στο νομό Θεσσαλονίκης, ο δήμος Λαγκαδά και ο δήμος Χαλκηδόνας προχώρησαν στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών καθαριότητας. Η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει καταγράψει 35 τέτοιους δήμους σε όλη την Ελλάδα, ενώ εκτιμά ότι σχετικές συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και σε άλλους 40 δήμους. 
_________________________________________________________________
από το www.aggelioforos.gr