Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τη λίστα με τα ονόματα των 33 νυν και πρώην βουλευτών των δύο μεγάλων κομμάτων (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), οι οποίοι εμφανίζουν "περίεργο" πλουτισμό. >>>

H λίστα με τα 33 ονόματα των βουλευτών διαβιβάστηκε από το ΣΔΟΕ στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη. Αμέσως οι δυο εισαγγελικοί λειτουργοί ενημέρωσαν τον αρμόδιο για το οικονομικό έγκλημα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικ. Παντελή κι αυτός κάλεσε, για αύριο, τους Πεπόνη και Μουζακίτη σε σύσκεψη στον Άρειο Πάγο, για να δουν από κοινού τα ονόματα της λίστας, τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν και για να ελέγξουν εάν σε βάρος κάποιων από τους 33 έχουν δρομολογηθεί ήδη ποινικές διαδικασίες. Επίσης, θα προγραμματίσουν τα επόμενα βήματά τους, καθώς η εμπλοκή βουλευτών και υπουργών θέλει «λεπτούς» χειρισμούς.
Ο Παντελής στην παραγγελία προς τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς υπενθύμιζε ότι εάν διαπιστώσουν ποινικά κολάσιμες πράξεις οι οποίες έχουν τελεστεί από υπουργούς, τότε θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Αντίθετα, για τους εν ενεργεία βουλευτές επιτρέπεται η διενέργεια όλων εκείνων των ανακριτικών πράξεων που είναι απαραίτητες για την βεβαίωση του εγκλήματος "όχι όμως και εκείνων που θίγουν το πρόσωπο των βουλευτών", καθώς προηγουμένως θα πρέπει να ζητηθεί η άρση της ασυλίας τους από την Βουλή.

Απόλυτη διαφάνεια ζητά το ΠΑΣΟΚ
Απόλυτη διαφάνεια στην υπόθεση των πολιτικών που φέρονται να εμπλέκονται σε παραβάσεις οικονομικού χαρακτήρα, ζητεί το ΠΑΣΟΚ.
Κύκλοι της Ιπποκράτους αναφερόμενοι στο θέμα τόνιζαν: "Απόλυτη διαφάνεια και άμεση διερεύνηση. Δεν μπορεί να υπάρχει καμία σκιά σε τέτοια θέματα".

Ο λαός απαιτεί να χυθεί άπλετο φως λένε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες
Έντονη ήταν η αντίδραση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στα δημοσιεύματα (Real News) που φέρουν πολιτικά πρόσωπα να εμπλέκονται σε υποθέσεις οικονομικού χαρακτήρα, ζητώντας «άπλετο φως».
Ο εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Ζώης, με δήλωσή του τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός που απειλείται με περαιτέρω εξαθλίωση από την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα με μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ και την ενεργοποίηση της ρήτρας απόκλισης συγκλονίζεται από τις αποκαλύψεις για σκάνδαλα πολιτικών που πλούτισαν παράνομα και απαιτεί να χυθεί άπλετο φως».
Ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων παρέπεμψε επίσης στην υπόθεση της Ζήμενς και υποστήριξε ότι ο κόσμος «δεν ξεχνά ότι ο κ. πρωθυπουργός δεν έχει ζητήσει ακόμη από την γερμανική κυβέρνηση την λίστα Χριστοφοράκου με τους διεφθαρμένους Έλληνες πολιτικούς» ούτε έχει υπογράψει το αίτημα του κόμματός του για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο «όπως δεσμευόταν συνεχώς προεκλογικά».

Τη διερεύνηση "της υπόθεσης των 32 πολιτικών" ζητά το ΚΚΕ
Από την πλευρά του το ΚΚΕ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ -με αφορμή την διερεύνηση "της υπόθεσης των 32 πολιτικών"- τάσσεται υπέρ της διερεύνησης όλων των υποθέσεων.
Ταυτόχρονα το ΚΚΕ θέτει το ζήτημα των ευθυνών των κομμάτων της ΕΕ που νομιμοποίησαν την ελεύθερη εξαγωγή κεφαλαίων και διατυπώνει το ερώτημα "γιατί εμπαίζουν τόσο προκλητικά το λαό;"