Πιστοποιητικό ποιότητας και ασφάλειας αποκτούν δύο ακόμη παιδικές χαρές του Δήμου Θεσσαλονίκης. >>>

Πρόκειται για τις παιδικές χαρές επί των οδών Αγίου Νέστορος και Μπαλόγλου - Παπαθανασίου οι οποίες θα παραδοθούν προς χρήση στους δημότες σήμερα. 
Η παράδοση των έργων θα ξεκινήσει από την παιδική χαρά στην οδό Αγίου Νέστορος στις 9.30 το πρωί, παρουσία του αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέα Κουράκη.
Οι εργασίες στις δύο παιδικές χαρές που ολοκληρώθηκαν αποτελούν τμήμα του έργου «Συντήρηση και επισκευή 14 παιδικών χαρών δήμου Θεσσαλονίκης» συνολικού προϋπολογισμού 325.000 ευρώ που εντάσσεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Στον επιπλέον κοινωνικό σκοπό που έχει το έργο για τα ίδια τα παιδιά και τους συνοδούς τους που περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας μαζί τους και τα συνοδεύουν στο παιχνίδι τους, αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέας Κουράκης, σημειώνοντας τη σημασία της ολοκλήρωσής του με δεδομένες τις οικονομικές δυσχέρειες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά η οικογένεια στην Θεσσαλονίκη.
«Οι παιδικές χαρές πρέπει να είναι ελκυστικές όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για τους ενήλικες και να γίνουν τόπος συνάντησης όλων των περιοίκων. Στόχος μας είναι να αποκτήσουν ταυτότητα αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα με την εφαρμογή χρήσεων ανακύκλωσης, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και με σεβασμό προς το περιβάλλον», σημείωσε.